Traian Băsescu știe cum poate fi oprit Vladimir Putin: „O astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi”

Traian Băsescu știe cum poate fi oprit Vladimir Putin: „O astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi”
Traian Basescu stie cum poate fi oprit Vladimir Putin O astfel de masura este majora si ne va afecta si pe noi

Traian Băsescu a transmis un mesaj incredibil pe rețelele sociale, după ce Rusia a invadat Ucraina joi, 24 februarie. Fostul președinte al României a dezvăluit care este metoda prin care Vladimir Putin ar putea fi oprit. Ce spune fostul lider al țării despre cel pe care l-a supranumit „bătăușul de la Kremlin”.

Cum ar putea fi oprit Vladimir Putin, conform lui Traian Băsescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu a făcut o serie nouă de declarații controversate vizavi de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Fostul lider al statului român aduce în atenție faptul că țările occidentale ar fi putut să scoată Rusia din sistemul SWIFT, oprind, astfel, fluxul de bani pe care rușii îi câștigă din vânzarea gazelor naturale și a petrolului.

„Bătăușul de la Kremlin trebuie oprit! O ruşine fără margini. În timp ce ucrainenii sunt zdrobiţi sub şenilele tancurilor ruseşti, Occidentul refuză să scoată Rusia din sistemul SWIFT care ar opri aproape instantaneu fluxurile de bani care curg spre Federaţia Rusă din vânzarea ţiţeiului şi a gazelor naturale, alimentând maşinăria de război a lui Putin.

Imaginile dramatice cu suferinţele îngozitoare ale femeilor şi copiilor ucraineni îi impresionează pe marii politicieni occidentali mult mai puţin decât banii multinaţionalelor.
Sigur că o astfel de măsură este majoră şi ne va afecta şi pe noi, dar este singura care nu ar însemna un nou compromis cu Rusia lui Putin.

S-ar putea să ne fie ceva mai frig în case, dar acum ucrainenii mor. Dacă după compromisurile în favoarea Rusiei legat de Republica Moldova (Transnistria), de Georgia (Aphazia şi Osetia de Sud), de Ucraina (Crimeea şi Dombas) va urma un nou compromis şi după invadarea Ucrainei, atunci să nu ne mire dacă următoare ţintă a lui Putin va fi o ţară membră NATO sau UE.

Şi atunci, marile cancelarii europene vor spune din nou „business as usual” pentru că va fi o ţară de la frontiera de Est a NATO şi UE. Ce păcat că nimeni nu-şi mai aminteşte Conferinţa de la Munchen din 1938, iar Germania si Italia sunt primele care trebuie să-și amintească.”, a scris fostul președinte al României pe pagina lui oficială de Facebook.

„O Moldovă integrată în România va fi sub scutul NATO!”

Traian Băsescu și-a exprimat îngrijorarea față de soarta Republicii Moldova, sugerând unirea cu România, pentru ca statul moldovean să beneficieze de apărare împotriva unui posibil atac din partea Moscovei.

„Eu, dacă aș fi politician moldovean, sau dacă aș avea putere de decizie, aș declara, azi, că vreau Unirea cu România, ca măsură de protecția pentru viitor, pentru că vedem ce înseamnă un Putin la Kremlin.

O Moldovă integrată în România va fi sub scutul NATO și va rămâne să decidă dacă stau agățați de Transnistria, pe care oricum nu o controlează, sau spun că sunt până la Nistru și vor Unirea cu România.”, a declarat Traian Băsescu la Romania TV.