Traian Băsescu renunță la Primăria Capitalei. Planul prin care vrea să o învingă totuși pe Gabriela Firea

Traian Băsescu, despre demisia lui Orban: Ne băgăm singuri într-o criză

La puțină vreme după ce Ludovic Orban a anunțat susținerea pentru Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Bucureștiului, Traian Băsescu, europarlamentar PMP, a anunțat astăzi că se retrage din cursă. Fostul primar al Bucureștiului e optimist în ce privește candidatura lui Nicușor Dan la primărie și spune că mizează pe coalizarea tuturor partidelor de Dreapta în susținerea acestuia.

„Dacă ne dă Dumnezeu minte, PSD poate să piardă și sectoarele”

”Sper că și USR – PLUS vor reacționa inteligent la această mișcare. Eu tot spun, de câteva luni, că Nicușor Dan poate reprezenta partidele de Dreapta. PNL a decis să nu mai vină cu perdanți, iar lucrurile merg spre bine. Dacă ne dă Dumnezu minte la toți și facem candidaturi în bloc pentru candidații Dreptei, PSD pierde și sectoarele. O alianță PNL, PMP, USR nu are cum să piardă.

Eu m-am jucat puțin pentru a stimula partidele să găsească o soluție. Eu candidam ca să îmi salvez partidul. E soluția pe care o așteptam. Nicușor Dan e bine poziționat, în sondaje, fără a fi cel mai bine poziționat, la fel cum era și Rareș Bogdan El va putea să strângă toate partidele, el este neutru” (Traian Băsescu).

Joi, liderul liberalilor a anunțat că susține candidatura lui Nicușor Dan pentru funcția de primar al Bucureștiului, în speranța că toate partidele din spectrul de dreapta se vor ralia și-l vor susține, de asemenea.

Traian Băsescu, glume despre vot. Foto: www.expresspress.ro
Traian Băsescu despre  Nicușor Dan Foto: www.expresspress.ro

„Bucureștiul în care să ne placă să trăim”

Nicușor Dan e fondator și fost președinte al Uniunii Salvați România. În iunie 2012, a candidat la Primăria Capitalei pentru funcția de primar general și la alegerile locale din 2016.
S-a remarcat în campania electorală insistând pe ideea de a crea un București „în care să ne placă să trăim”.
A fondat Școala Superioară București, o instituție științifică având ca scop mentoratul celor mai buni studenți români. La alegerile din 2016 a obținut locul al doilea în cursa pentru postul de primar, cu un procent de 30,5% și a fost ales consilier general al Bucureștiului.

De profesie matematician, s-a remarcat prin atitudinea civică. S-a întors în România după ce și-a dat doctoratul în matematică în Franța.

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI