Traian Băsescu, reacție furibundă după măsurile de restricție aplicate teraselor: „Mi se pare fără sens! Beţivii se îmbată până la ora 23”

Traian Băsescu, reacție furibundă după măsurile de restricție aplicate teraselor: "Mi se pare fără sens! Beţivii se îmbată până la ora 23" Sursă foto: Cotidianul

Fostul președinte, Traian Băsescu, s-a arătat nemulțumit de noile măsuri de restricție cu privire la funcționarea teraselor. Acesta consideră inutilă impunerea, argumentând cu faptul că oamenii au dreptul să stea afară până mai târziu, inclusiv cei aflați în vacanță.

Traian Băsescu nu este de acord cu închiderea teraselor

Actualul europarlamentar PMP consideră nedreaptă decizia Guvernului Orban și afirmă că nu-și dă seama care este sensul acestor reguli, mai ales în contextul sezonului estival. El consideră că ar fi necesare niște reguli de distanțare socială care să fie impuse de proprietarii teraselor.

Cu una dintre măsuri mi se pare fără sens. Acest 23 pentru terase. Ce are să-l laşi pe om până la 1 noaptea? Nu o să se bage un turist la ora 23 în cameră. Oamenii vin să stea la aer. Beţivii se îmbată până la ora 23. Aici se putea o oarecare generozitate cu păstrarea recomandărilor privind distanţarea, dar este responsabilitatea patronilor”, a explicat Traian Băsescu, la România TV.

De asemenea, fostul președinte a mărturisit că acest virus nu este trecător, iar măsurile trebuie să fie adaptate pentru a putea fi aplicabile pe o perioadă mai lungă.

Va fi un virus care ne va însoţi o perioadă lungă de timp şi probabil ne va schimba modul de viaţă. Acest virus a apărut din senin şi oamenii nu au fost cei mai buni prieteni ai naturii. Natura şi-a creat propriile sisteme.
Sper ca măsurile luate să plafoneze infecţiile la 1.200-1.300, dar am auzit specialişti care vorbesc despre o explozie a infecţiilor”, a mărturisit Traian Băsescu.

Declarațiile fostului președinte vin la scurt timp după ce reprezentanții Guvernului au explicat aceastî decizia ca fiind necesară pentru a stopa grupurile care se formează la miezul nopții pentru a petrece până dimineața.
Traian Băsescu este unul dintre cei mai mari contestatari ale măsurilor de restricții luate de Guvernul Orban pentru a stopa transmiterea comunitară cu COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI