10 mai 2021 | 11:19

Traian Băsescu, despre succesul campaniei de vaccinare: „Cîțu, așa cu masca pe figură și vorbind repede, își face treaba”. Cum l-a ironizat pe Arafat

Știri generale
Traian Băsescu, despre succesul campaniei de vaccinare:
Traian Băsescu, adevărul despre succesul campaniei de vaccinare

Traian Băsescu a vorbit duminică seară despre succesul campaniei de vaccinare, care pare să fie un real succes în țara noastră. Fostul președinte al României consideră că Biserica Ortodoxă, mai exact, Patriarhul Daniel, a contribuit pozitiv la receptivitatea cetățenilor privind imunizarea anti-Covid-19, judecând Guvernul pentru anumite greșeli făcute în trecut.

“Campania de vaccinare a fost un insucces cât timp a fost foarte rigidă”

Traian Băsescu a explicat cum privește evoluția campaniei de vaccinare din ultima perioadă. Europarlamentarul PMP consideră că un val de relaxări urmează să sosească, care deși este timpuriu, începe să devină necesar pentru a îndeplini anumite nevoie economice, în special în sectorul HoReCa, puternic afectat pe toată perioada pandemiei.

Fostul președinte al României susține că această campanie de vaccinare va atinge obiectivul stabilit de autorități, succesul venind din schimbarea strategiei de promovare, de la modul rigid, la abordarea de libertate care le este transmisă cetățenilor.

„În mod normal se apropie vremea să se reducă restricțiile. Nu se vor reduce total, evident, dar se apropie sezonul de vara și multe state europene sunt dependente de turism, deci au nevoie să relaxeze condițiile de intrare.

Deci măsurile se relaxează, chiar dacă, dacă mă întrebați pe mine, puțin cam prematur, pandemia nu este înfrântă. Dar nevoile economice și sociale impun aceste măsuri. Legat de relaxarea de la 1 iunie, este clar că și Guvernul României s-a adaptat la nevoile economice. Industroia HoReCa este una importantă, atât prin numărul de angajați, cât și prin veniturile aduse la PIB.

Campania de vaccinare a fost un insucces cât timp a fost foarte rigidă și tinde să devină un succes când vaccinarea se poate face aproape la liber. După părerea mea va fi un succes, Guvernul își va atinge obiectivul de la 1 iunie, cu aproape 5 milioane de români vaccinați și pe cel de la 1 septembrie, cu aproape 8-9 milioane”, a afirmat acesta

Puterea mesajului transmis de Patriarhul Daniel către cetățeni

Traian Băesescu susține că mesajul pe care Patriarhul Daniel l-a transmis în noapte de Paște credincioșilor a avut un impact puterni asupra deciziei multora dintre persoanele care au ales să se vaccineze.

Acesta i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze, oferind exemplul Israelului, care a vaccinat o mare parte a populației.

Despre abordarea autorităților române în raport cu vaccinarea vaccinării, Traian Băsescu are cuvinte de laudă, în special pentru eliminarea lui Raed Arafat din atenția publică, acest lucru reprezentând o adevărată victorie.

Cu privire la Florin Cîțu, fostul președinte consideră că își face treaba bine, în ciuda defectelor pe care cetățenii i le-au atribuit de-alungul timpului.

„Mesajul Patriarhului a fost foarte important, în mod deosebit pentru mediul rural. Și uitați-vă ce aflux este în biserici, ca și cum nu ar fi pandemie. Un aflux care nu a fost anul trecut, când Guvernul a greșit și a intrat în conflict cu biserica. Amintiți-va cum s-au respectat regulile pe Dealul Patriarhiei de Paști. Biserica a demonstrat că știe să respecte regulile.

Din punct de vedere al comunicării, cea mai mare victorie a fost că l-au scos pe Arafat. De la destituirea lui Voiculescu, Arafat tace. L-am mai văzut zilele trecute că făcea chiftele.

Cîșu, așa cu masca pe figură și vorbind repede, își face treaba. Dă termene, dă speranță. Cred că ar trebui făcut un telefon verde invers, cu operatori de la instituții care să sune la cetățeni care nu au venit la vaccinare, pentru că cei mai mulți nu vin din cauza aglomerației.

Sunt discuții cu directorii marilor companii, Ford, Dacia, Oltchim, să încerce să-și convingă salariații să meargă să se vaccineze, spre binele lor. Eu sunt un adept al vaccinării” a adăugat Traian Băsescu, la RomaniaTV.

 

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro