Traian Băsescu declară război clanurilor interlope: „Vom ajunge să ne fie frică să ieşim în oraş”

Pensii 2020. Câți bani în plus vor primi pensionarii. Guvernul crește punctul de pensie

Traian Băsescu face dezvăluiri bombă despre ce au reprezentat și încă reprezintă grupurile interlope pentru țara noastră. Acesta afirmă că în trecut aceste grupuri reprezentau o amenințare pentru securitatea națională, iar ulterior SRI a renunțat să mai investigheze rețelele de crimă organizată.

Traian Băsescu se revoltă împotriva statului: „Este nepermis”

În contextul actual în care Fostul președinte al României a afirmat că vechea strategie de securitate naţională din 2007 se referă la grupările de crimă organizată pe care le recunoaşte ca fiind ameninţări la securitatea naţională. Potrivit acestuia, din aceste strategii se putea vedea clar cine era responsabil de aceste lupte contra rețelelor criminale, aruncând vina pe Ministerul de Interne și Serviciul de Informații.

Grupările de crimă organizată româneşti s-au mutat în Europa, a fost tratată ca crimă organizată transfrontalieră. Până la sfârşitul anului 2014, n-aţi văzut ce vedeţi acum în România.

A fost tratată ca crimă organizată transfrontalieră. Obiectivul a fost diminuarea influenţei lor pe teritoriul lor şi cooperare cu serviciile de informaţii din UE.

După scandalul protocoalelor, SRI s-a retras din tot ce nu îi scrie negru pe alb în lege. Este incorect. DGIPI, celebrul doi şi un sfert, a fost desfiinţat de Cioloş. Statul român este dezbrăcat de a culege informaţii. A devenit reactiv. Este nepermis„, a spus Traian Băsescu.

Viața românilor, în pericol

Traian Băsescu le cere instuțiilor răspunzătoare să ia măsuri împotriva clanurilor, altminteri, cetățenii se vor afla sub asediul acestor grupări periculoase. Aceste recomandări vin ca urmare a morții interlopului Emil Pian și a scandalului dezvoltat în jurul acestei crime.

“Trebuie ieşit din această demonstraţie ostentativ făcută de instituţiile statului care s-au supărat pe cearta cu protocoalele. Statul român s-a autodezarmat. Este nepermis.

Oricât am fi de laşi şi vrem să nu supărăm societatea civilă. Trebuie rescrise protocoalele şi implicate toate structurile statului. Dacă nu, vom ajunge să ne fie frică să ieşim în oraş„, a concluzionat Traian Băsescu, potrivit RomaniaTV

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI