Traian Băsescu, atac dur la Mircea Diaconu: ”Îmbrăcat ca un boschetar din Cișmigiu! Nu e pentru golani!”

Traian Băsescu, atac dur la Mircea Diaconu: ”Îmbrăcat ca un boschetar din Cișmigiu! Nu e pentru golani!”
Traian Băsescu, atac dur la Mircea Diaconu

Traian Băsescu l-a atacat pe Mircea Diaconu, candidat sprijinit de ALDE și Pro România la prezidențiale, spunând că și-a făcut lansarea la Ateneu, în încercarea de a prelua din tradiția culturală a clădirii istorice, chiar dacă a fost îmbrăcat ca și cum ar fi un ”boschetar din Cișmigiu”.

Traian Băsescu, atac dur la Mircea Diaconu

Actorul Mircea Diaconu nu a intrat de mult în lumea înaltă a politicii, chiar dacă se afla în această bulă din 2004 ca senator din partea PNL, că a surprins și adunat critici. În acest caz, este vorba de cuvinte primite din partea fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Traian Băsescu, atac dur la Mircea Diaconu: ”Îmbrăcat ca un boschetar din Cișmigiu! Nu e pentru golani!”
Băsescu l-a criticat la B1 TV, în emisiunea ”Dosar de politician”, pe Diaconu

Cel din urmă l-a criticat la B1 TV, în emisiunea ”Dosar de politician”, pe Diaconu, susținând că și-a făcut lansarea la Ateneu, în încercarea de a prelua din tradiția culturală a clădirii istorice, chiar dacă el a fost îmbrăcat ca și cum ar fi un ”boschetar din Cișmigiu”. Fostul lider al țării noastre a declarat și că lui Diaconu i se potrivesc rolurile de prost, după cum a spus Paleologu.

Declarația lui Băsescu

„A fost dizgrațios. Nu știu cum Diana nu l-a atenționat, mă, nu face asta că ești caraghios. Că și Diana Lupescu e tot actriță, soția lui. În orice caz, cert este că Mircea Diaconu va fi cum l-a definit Paleologu astăzi. A spus că i se potrivesc cel mai bine rolurile de prost. Îl vor folosi și Ponta, și Tăriceanu. La rândul lui, și el îi va folosi, pentru că și el este un mare șmecher.

Vor sfârși campania ca trei păcăliți, care au vrut să păcălească fiecare, unul pe celălalt. (…) El a făcut scena de la Ateneu, cu Ponta și Tăriceanu știind că se produce scena. A jucat prost scena din fața Ateneului. Cum să vrei să convingi că e spontană, când tu ai toate televiziunile chemate acolo.

Probabil, în mintea lui, a fost că, bă, dacă e în fața Ateneului, probabil îmi dă greutatea clădirii, a tradiției culturale, iar el era îmbrăcat ca un caraghios, ca un d-ăsta care doarme prin parcuri. Nu s-a potrivit peisajul cu personajul. Acolo trebuia să fie foarte elegant, în fața Ateneului, că nu e pentru golani. Iar el s-a dus ca și cum ar fi un boschetar din Cișmigiu îmbrăcat”, a declarat Traian Băsescu.