Traian Băsescu, apel către premierul Florin Cîțu: „Este intolerabil. Să îl urmeze pe Voiculescu!”

Traian Băsescu, apel către premierul Florin Cîțu: „Este intolerabil. Să îl urmeze pe Voiculescu!”
Traian Băsescu cere demiterea unui nou ministru

Fostul președinte al României s-a dezlănțuit după atacul ministrului Transporturilor la adresa premierului Florin Cîțu. Traian Băsescu consideră că această atitudine nu poate fi permisă, solicitând demiterea sa cât mai rapidă. În urma plecării lui Vlad Voiculescu de la Sănătate, Cătălin Drulă, vicepreședintele USR-PLUS, a criticat în termeni duri decizia premierului, numindu-l „zombie politic”.

„Ce a făcut domnul Drulă este un atac mizerabil”

Traian Băsescu solicită de urgență demiterea lui Cătălin Drulă de la Ministerul Transporturilor, după ce acesta i-a declarat război premierului Cîțu, amenințându-l că nu va mai avea suportul USR-PLUS, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu. În plus, acesta l-a caracterizat pe Cîțu drept „zombie politic”, insistând asupra faptului că decizia sa a fost caracterizată de un gest meschin, mai exact, de un gest la persoană și nu unul instituțional.

„Domnul ministru al Transporturilor are o singură problemă: nu a citit Constituţia. Orice se discută instituţional în orice situaţie, iar această situaţie are rezolvare în Constituţie. Florin Cîţu a acţionat instituţional. Preşedintele a dat curs propunerii de remaniere, considerând că e îndreptăţită.

Când ai premierul şi preşedinte care amândoi sunt de acord cu remanierea unui ministru, este greu să vii pe urmă cu discursuri de genul acestui domn de la Transporturi care pur şi simplu îl umileşte pe premier. Aşa ceva este intolerabil. Cîţu ar face bine să pună repede mâna pe Constituţie şi să aplice art. 85, alin. (2).

Puterea decizională supremă în Guvern este a premierului. Ce a făcut domnul Drulă este un atac mizerabil la adresa premierului. A jurat să respecte Constituţia, dar nu respectă art. 85 alin. (2). Deci cred că Drulă trebuie să-l urmeze pe Voiculescu”, a declarat Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, moderată de Silviu Mănăstire.

Ludovic Orban, despre reacția lui Cătălin Drulă

Ludovic Orban a criticat cu puțin timp în urmă comportomentul pe care l-a avut Vlad Voiculescu atunci când a decis să îl critice pe premierul Florin Cîțu, considerând acestă atitudine total dăunătoare. Acesta a mai explicat că orice ministru care va dori să îl atace pe premier trebuie să se pregătească să plece acasă, lucru care se întâmplă în toate democrațiile .

„Aceasta este logica de funcționare în toate democrațiile. Nu există ministru care să atace premierul sau care să atace un coleg de coaliție. Solidaritatea, Guvernul reprezintă o echipă, chiar dacă este un Guvern de coaliție și în momentul în care un ministru își atacă un coleg de Guvern, sau chiar premierul, înseamnă că nu mai vrea să mai facă parte din Guvernul respectiv. (…) Este total nefiresc, profund dăunător (…) În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă”, a dezvăluit liderul PNL.

Cu privire la atitudinea umulitoare pe care Cătălin Drulă a manifestat-o către premierul României, Ludovic Orban s-a arătat destul de înțelegător, motivând această reacție drept una emoțională, bazată pe o lipsă de experiență într-o funcție de conducere.

“O criză în coaliție este prea mult spus. Este o reacție emoțională care a ținut mai mult de lipsa de experiență în exercitarea guvernării, pentru o decizie salutară a premierului. El a luat decizia să îmbunătățească activitatea într-un domeniu fundamental cum este domeniul sănătății, prin a da șansă formațiuni care deține portofoliul să desemneze un ministru mai bun”, a afirmat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI