12 apr. 2021 | 10:59

Traian Băsescu, acuzații grave după scandalul de la Spitalul Foișor: „Reacția oficialilor este încărcată de minciună și prostie. Sunt limitați intelectual”

Sănătate
Traian Băsescu, acuzații grave după scandalul de la Spitalul Foișor:
Traian Băsescu, reacție acidă după scandalul de la Spitalul Foișor

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu a putut rămâne pasiv cu privire la evenimentele tragice care au avut loc la Spitalul Foișor, vineri seară. În urma traumelor produse de oficiali prin decizia de a transfera pacienții recent operați în alte spitale, mai mulți politicieni și autorități au reacționat violent, acuzând Ministerul Sănătății și DSU pentru cele întâmplate. În fruntea celor două institușii se află ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și Raed Arafat, șeful DSU.

„Nu am văzut așa ceva în Europa”

Traian Băsescu a revenit în atenția publicului după mai multe luni în care a stat departe de ochii lumii. În trecut, fostul președinte al României avertiza cu privire la efectele dezastruoase ale pandemiei, iar din păcate, acum asistă neputincios la concretizarea previziunilor sale.

Acesta a exprimat în direct, la TV, dezgustul și dezamăgirea pe care evenimentul organizat, noaptea, la Spitalul Foișor, i le-a produs. Traian Băsescu a criticat responsabilii acestor secvențe, desprinse parcă dintr-un film de groază, pentru modul în care au reacționat și și-au explicat decizia. Fără foarte multă politețe, fostul președinte consideră că cei vinovați au dat dovadă de minciună și prostie

„Fiind aceste două zile în țară, m-am uitat la abordarea oficialilor, încărcată de minciună, de prostie, repet, de prostie, adică oameni limitați intelectual. Și o să vă aduc argumente la toate afirmațiile pe care le fac (..).

Această scoatere pe timp de noapte a bolnavilor, nu are nicio alta etichetă decat barbarie (…) Cred că lucrul ăsta va rămâne una din petele majore şi pe blazonul lui Iohannis, şi pe blazonul acestui Guvern. Nu au variantă logică, credibilă, pentru a explica barbaria din noaptea de 9 spre 10, dintr-un spital. Nu am văzut aşa ceva în Europa.

Cred că suntem unici. (…) Este, după părerea mea, incompetenţă şi dispreţ. (…) Este o chestiune care ţine de penal. Nu poţi să batjocoreşti atâţi bolnavi din proastă administrare„, a spus Traian Băsescu, la România TV.

„Putea fi evitat cu un simplu exercițiu de logică”

Fostul președinte a exprimat drama și trauma pe care au trăit-o toate persoanele implicate în această tragedie, inclusiv medicii, care nu vor mai putea urmări evoluția pacienților recent operați.

Din punctul său de vedere, Traian Băsescu consideră că acest moment rușinos reprezintă dovada de incompetență a celor care ne conduc și decid pentru sănătatea românilor.

„Eu cred ca medicii de la spitalul Foişor au trăit o dramă. Medicii care i-au operat nu mai pot să urmăreasca evoluţia post operatorie.

Ce s-a întâmplat în acea nopate putea fi evitat cu un simplu exercitiu de logică. Şi pe măsura ce dimineaţă ieşeau bolnavii din spital se introduceau în saloane echipamentele. Asta înseamnă incompetenţă dincolo de orice limită”, a mai spus Băsescu, în legătură cu situaţia de la Foişor.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro