Tragedie în Sibiu în această dimineață. Autobuz plin cu călători, în flăcări. Oamenii se duceau la muncă

Tragedie în Sibiu în această dimineață. Autobuz plin cu călători, în flăcări. Oamenii se duceau la muncă
Autocar incendiat în Sibiu

Clipe de coșmar în Sibiu, după ce un autobuz care transporta mai mulți navetiști a luat foc. Oamenii se îndreptau către locul de muncă și nimeni nu a prevăzut o asemenea nenorocire. La fața locului au fost solicitate mai multe ajutoare.

În ce stare se află pasagerii

Din fericire, incendiul mistuitor nu a făcut nicio victimă, oamenii reușind să se autoevacueze în timp util. Evenimentul nefericit a avut loc în localitatea Șura Mare din Sibiu, în această dimineață. La fața locului au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD.

ISU Sibiu a confirmat incendiul prin intermediul unui comunicat de presă, oferind câteva informații despre operațiunea de stingere a incendiului, cât și despre starea persoanelor aflate în autobuz.

”În jurul orei 5:40, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină de urgență la întrarea în localitatea Șura Mare pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autocar.

La fața locului s-au mobilizat prompt, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă precum și 1 echipaj SMURD. La sosirea forțelor la fața locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autocarul.

Din informațiile primite de la fața locului, cca 30 persoane care se aflau în autocar pentru a fi transportate la serviciu s-au autoevacuat în siguranță până la sosirea echipajelor de pompieri, acestea fiind preluate de un alt autocar”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Autoturism incendiat în Olt

O mașină a fost cuprinsă de flăcări, în urmă cu câteva zile, în urma impactului cu un dric, care transporta o persoană decedată. În urma accidentului, autoturismul în care se aflau două persoane a luat foc, dar înainte de o altă tragedie, acestea au reușit să se autoevacueze.

Din păcate, una dintre persoanele care se afla în mașina morturară a rămas încarcerată, fiind nevoie de transportul acesteia la spital cu un elicopter SMURD. Restul persoanelor au suferit leziuni medii, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale și monitorizare.

„În urma impactului, autoturismul a luat foc, cele două persoane aflate în acesta reușind să iasă în faza de dezvoltare a incendiului. Pasagerul din mașina mortuară a rămas încarcerat, iar pentru extragerea acestuia au fost îndepărtate mai multe elemente de caroserie.

Pacientul, în vârstă de 59 de ani, a fost preluat de echipajele medicale, conștient, cu fractură de femur și traumatism cranio-cerebral, fiind transportat la UPU Craiova de elicopterul SMURD.

Celelalte trei persoane implicate în accident, o femeie, în vârstă de 22 de ani, un bărbat în vârstă de 23 de ani și un bărbat în vârstă de 46 de ani, conștiente, politraumatizate prin accident rutier, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la UPU Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, potrivit gazetanouă.ro.