Tragedie în presa din România. Un fost jurnalist a murit azi: anunțul făcut de soția lui, tot ziaristă

de: Ștefan R. Apostol
08 06. 2021

Astăzi presa din România a mai pierdut un jurnalist. Jurnalistul Alin Bogdan s-a stins din viață la vârsta de 43 de ani. Nefericitul anunț a fost făcut chiar de soția acestuia, Sidonia Bogdan. Nu se știu exact cauzele decesului fostului jurnalist de la Adevărul, pentru moment. Ceea ce se știe este că a lăsat în urmă o soție și o fiică îndoliate.

Alin Bogdan de 23 de ani în slujba presei

Alin Bogdan s-a ocupat, ca și jurnalist, de editorialele politice. A intrat în lumea jurnalismului în 1998. Își începea cariera la celebra publicație „Adevărul” . După anul 2005 a trecut la „Gândul”.ro, unde a avut materiale scrise, fiind publicist comentator în spectrul politicii românești. A mai semnat articole importante și pentru „Cotidianul” și „Evenimentul Zilei”.

În 2006 Alin Bogdan decide să devină mai activ în sfera politicului, activând ca și consultant pe acest domeniu. A fost un membru activ în campaniile electorale ale PNL. În toată această perioadă, ca și consultant, a lucrat cu personalități importante din PNL. Printre cei cu care a colaborat intens s-a numărat și Călin Popescu Tăriceanu.

În afară de jurnalism, lui Alin Bogdan i-a plăcut să scrie și altceva decât analiză politică. Astfel că decide să-și deschidă o editură, „Editurii ContraMundum”, unde recent a fost lansată cartea „Să nu trăim în minciună” a scriitorului american Rod Dreher.

A mai plecat un coleg de breaslă

Începând de astăzi presa românească este mai săracă. Un alt jurnalist, coleg de breaslă s-a stins, fulgerător. Alin Bogdan s-a stins din viață astăzi, la doar 43 de ani. Lasă în urmă o carieră importantă, dar cel mai important o familie îndurerată. Soția jurnalistului, Sidonia, este cea care a făcut anunțul cumplit pe rețelele de socializare.

În urmă rămâne durerea colegilor, drama familiei, și golul lăsat de Alin în presa românească. Dragostea pentru jurnalism i-a unit pe Alin și Sidonia Bogdan, aceasta lucrând de asemenea în presă, la publicația „România Liberă”.

”Soțul meu, Alin Bogdan, a plecat lângă Dumnezeu. De lângă Domnul, își va veghea și iubi fetița. Alin va fi depus mâine la Biserica Nașterii Maicii Domnului, pe Strada Tg Neamț, Dr Taberei.

Prietenii lui își pot lua la revedere acolo. Domnul să-l ierte și să-l odihnească!”, a fost anunțul făcut de Sidonia Bogdan în urmă cu câteva ore pe Facebook.

Au apărut și primele mesaje de condoleanțe scrise de foști și actuali colegi de breaslă. Printre cei care au scris despre prematura plecare a jurnalistului este și Robert Turcescu, care a scris pe Facebook:

„Doamne, Dumnezeule, ce veste cumplită, a murit Alin Bogdan. L-am întâlnit săptămâna trecută, a trecut pe la redacție să-mi lase volumul lui Rod Dreher, „Să nu trăim în minciună”…

Nu-mi vine să cred, Dumnezeu sa-l odihnească, nu-mi vine să cred…”, a scris Robert Turcescu.

Redacția Impact.ro transmite condoleanțe familiei, colegilor și prietenilor apropiați celui care a fost jurnalistul Alin Bogdan.