Tragedie în Prahova. Tânăr sportiv, găsit mort într-o zonă plină de urși. Ce au descoperit autoritățile

Tragedie în Prahova. Tânăr sportiv, găsit mort într-o zonă plină de urși. Ce au descoperit autoritățile
Tanăr găsit mort în Azuga

Tragedie fără margini în Azuga, acolo unde un tânăr în vârstă de 39 de ani a plecat să alerge pe munte, dar nu s-a mai întors acasă. Nimic nu părea să prevestească o nenorocire, mai ales că bărbatul era cunoscut pentru pasiunea sa pentru natură și sport, mergând de multe ori în acea zonă. Din păcate, Alexandru Crivăț a fost găsit de autorități fără suflare, fiind atacat în timpul plimbării salede un animal sălbatic.

Cu cine s-a întâlnit ultima oară

Cornel Alexandru Crivăț era cunoscut drept un iubitor al muntelui, al sportului, al naturii și un bun cunoscător al traseelor montane. Acesta s-a despărțit de tatăl său duminică după-amiază, urmând să facă un traseu mai alert pe munte. Pentru familie, acest obicei era unul normal așa că nimeni nu s-a îngrijorat.

Tensiunea a apărut în familia lui Alexandru la lăsarea serii, atunci când tânărul nu a mai ajuns acasă, iar familia nu a mai reușit să-i dea de urmă. Luni dimineață, tatăl lui a alertat autoritățile, astfel că mai multe echipe de salvatori montani, jandarmi și civili au pornit în căutarea tânărului. Cunoscuții au dezvăluit că Alexandru avea condiție fizică pentru alerga zeci de kilometri, fiind un bun cunoscător al zonei.

Din păcate, ceea ce îi lipsea în cazul unui pericol era semnalul de la telefonul mobil, fiind inexistent în acele zone.
După o căutare în forță pe traseele din Munții Baiului, trupul lui Alexandru a fost găsit de salvatori, însă fără viață. Poliția a transmis primele informații referitoare la posibilele cauze ale tânărului, cel mai probabil fiind atacat de un urs, zona fiind extrem de populată de aceste animale.

„Din nefericire, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit în zona Limbăşelu. Din primele cercetări, există indicii conform căruia bărbatul ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs. Trupul neînsufleţit va fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.”, a transmis Poliţia, în cursul serii de luni.

Soluția oferită de jurnalistul Val Vâlcu

Jurnalistul Val Vâlcu s-a arătat extrem de revoltat de situația actuală din țara noastră, dat fiind faptul că nu există interes pentru ca aceste probleme atât de grave să fie gestionate și rezolvate într-o manieră profesională. Acesta a readus în discuție moartea a 12 persoane ucise de urși, în urmă cu un an, dar deopotrivă, și moartea animalelor într-o manieră violentă și prmitivă pentru secolul XXI.

”De cealaltă parte, s-au întâmplat lucruri îngrozitoare, au fost scene atroce, în sensul că le-a pus carne cu ipsos, care să li se întărească în mațe și să moară ursul în chinuri. Au fost momiți pe linia de tren, să-i lovească acceleratul. S-au pus capcane, ursul s-a chinuit trei zile în capcană până a murit. De ce? Pentru că intră în gospodării, distrug cotețe, atacă animalele din gospodării, chiar și oameni.

Cine e de vină pentru aceste 12 crime, nu mai vorbim pentru cruzimea față de animale la care sunt împinși sătenii terorizați de urși? Grupurile de chipurile iubitori de animale care blochează, probabil cu sprijin din afară, intrarea într-un sistem de vânătoare reglementat, urșii să stea în anumite areale, unde să fie permisă vânătoarea.

Asta ar crește turismul de vânătoare, vorbim de vânător, un om cu bani, care vine, consumă, nu te referi la cei 5.000 de euro sau cât dă pe un urs, pentru preluare ș.a.m.d., ci și la cazare și tot ce implică industria aceasta, de care Ungaria, de exemplu, știe să profite. La ei impactează în PIB, deși au doar iepuri, mistreți și fazani, nu ca noi, cerbi, urși și alte animale”, a declarat jurnalsitul, potrivit dcnews.ro.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe