Tragedie în Pașcani. Un băiat de 14 ani, internat pentru o operație banală, se luptă să trăiască. Ce s-a întâmplat înainte de anestezie

Tragedie în Pașcani. Un băiat de 14 ani, internat pentru o operație banală, se luptă să trăiască. Ce s-a întâmplat înainte de anestezie
Tragedie în Pașcani. Un băiat de 14 ani, internat pentru o operație banală, se luptă să trăiască. Ce s-a întâmplat înainte de anestezie

Momente teribile au avut loc la Pașcani, acolo unde un adolescent s-a internat pentru o operație de apendicită. Nimic nu prevestea o nenorocire, având în vedere frecvența mare a acestui tip de intervenție, considerată ușoară. Din păcate, Jonathan Pârlea a manifestat reacții adverse la medicamentația administrată, intrând în stop cardio-respirator.

Tragedie înainte de o operație banală

Tânărul din Pașcani, internat pentru o operație de apendicită la spitalul „Căi Ferate” din oraș, se luptă pentru a învinge moartea. Înainte de a i de administra anestezia, medicii i-au dat niște medicamente specifice, care, se pare că nu i-au făcut bine organismului, manifestând reacție alergică, iar ulterior,  intrând în stop cardio-respirator.

Imediat după tragedie, cadrele medicale au început manevrele de resuscitare ale tânărului, iar ulterior au solicitat elicopterul SMURD, pentru a-l transfera de urgență la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

Sursă poza ilustrativa: TV8.md

Pe drum spre Iași, Jonathan a intrat în comă, fiind internat la secția de Terapie Intensivă. În acest moment, tânărul este ținut în viață doar cu ajutorul aparatelor, iar medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale acestuia.

Medicii susțin că, în urma analizelor, băiatul era perfect sănătos, iar în acest moment se fac cercetări pentru a descoperi ce anume a produs această reacție adversă.

„Pacientul se află în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași în stare extrem de gravă. Pacientul a fost investigat medical și i s-au recoltat analize în vederea depistării cauzei pentru care a făcut stop cardiorespirator. Testarea va indica dacă este vorba despre un șoc anafilactic. Rezultatul ajunge, din păcate, în 12 zile”, spune dr. Cătălina Ionescu, director medical la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, potrivit bzi.ro.

Citește și: Atac sângeros în Botoșani. Adolescent de 15 ani, înjunghiat de cinci ori în abdomen și lăsat să moară în mijlocul străzii

Ce ar fi pățit băiatul înainte de anestezie

Potrivit primelor ipoteze, băiatul ar fi suferit un șoc anafilatic, în momentul în care i s-au administrat medicamentele pentru inducția anestezică.

Părinții și prietenii băiatului sunt distruși și nu își pot reveni din șoc. Aceștia se roagă cu disperare pentru ca Jonathan să poată fi salvat. O pagină religioasă de pe Facebook a făcut apel la oameni pentru a se ruga și a-și îndrepta un gând bun către Jonathan.

“Apel la RUGĂCIUNE

Jonathan Pârlea, are 14 ani și are mare nevoie ÎN ACEST MOMENT de rugăciunile noastre. Ieri a mers la spital pentru a fi operat de apendicită, Jonathan a făcut infarct pe masa de operație. A fost resurscitat si apoi dus de urgentă la Spitalul Sf Maria din Iași.

În acest moment creierul nu îi funcționează, fiind intrat in moarte cerebrală…Oamenii fac greșeli, dar Dumnezeu poate face o minune cu Jonathan AZI la Iași!

Distribuiți azi, mâine vă va mulțumi Jonathan!”, a fost mesajul postat în urmă cu câteva ore.