Tragedie în Mamaia. Un adolescent de 17 ani a murit înecat după o joacă cu prietenii. Greșeala care l-a costat viața

Tragedie în Mamaia. Un adolescent de 17 ani a murit înecat după o joacă cu prietenii. Greșeala care l-a costat viața
Tânăr de 17 ani, mort la Mamaia

Vacanță cu final tragic pentru un tânăr de 17 ani, dar și pentru familia îndurerată și prietenii care au fost martori la moartea prietenului lor. Băiatul a ales să-și petreacă câteva zile de vacanță în Mamaia, alături de prieteni, acolo unde au făcut diverse activități, printre care și stand-up paddle. Din păcate, băiatul se va întoarce acasă fără viață.

Cum s-a întâmplat tragedia

Tânărul de 17 ani nu știa să înoate, dar asta nu l-a speriat atât de tare, încât să nu petreacă timp cu prietenii în mare, mai ales că aceștia se distrau practicând un sport nautic, stand-up paddle. Pentru că se învață repede și se bazează pe echilibru, băiatul s-a arătat dornic să învețe și să se alăture prietenilor, făcând abstracție că nu știa să înoate.

Din păcate, acesta s-a dezechilibrat și a căzut în mare, moment în care prietenii nu l-au mai văzut. Disperați, băieții au sunat la 112 pentru a solicita ajutor, iar în câteva minute, mai mulți scafandri militari și-au făcut apariția. De asemenea, o barca ISU și un elicopter SMURD au intervenit la fața locului, însă căutările au durat aproximativ 40 de minute.

Băiatul a fost scos la suprafață și resuscitat, dar din păcate, acesta nu a răspuns niciunei manevre de salvare, fiind declarat decesul.

Băiat înecat în râul Timiș de Sfânta Maria

Tragedie în Timiș, acolo unde un alt tânăr de 15 ani a murit după ce s-a înecat în râu, la Chevereșu Mare, în apropierea unei tabere de copii. Băiatul era din localitate și a dorit să se scalde în râu, însă curenții l-au tras în adâncuri și nu a mai putut ieși la suprafață.

La ora 17:25, un apel la 112 a fost efectuat de cineva care l-a văzut pe copil intrând în apă, iar la fața locului au intervenit mai mulți savatori. În jurul orei 18:25, copilul a fost scos din apă și s-au început manevrele de resucitare, dar fără niciun rezultat, fiind declarat decesul.

„ISU Timiș a dispus deplasarea următoarelor forțe: Stația Buziaș – 1 Duster, 1 Barca, un echipaj SMURD si 5 subofițeri; Detașamentul 1 Timișoara – o autospecială de Scafandri, 1 Duster, 2 bărci, 1 scafandru + 4 subofițeri; Detașamentul 2 Timișoara – 1 Duster, 1 Barcă, 2 subofițeri; Detașamentul Lugoj – 1 Microbuz VW Crafter, 1 Barca și 3 subofițeri.

De asemenea, la fața locului s-a deplasat Ofițerul de serviciu în dispecerat cu o autospecială de serviciu și a fost solicitat și serviciul Voluntar SALVO FOC al Primăriei Timișoara. Totodată, la solicitarea ISU Timiș către IGSU, s-a dispus deplasarea a 2 scafandri din județul Arad și a unui scafandru din județul Hunedoara.

Total forțe și mijloace: 1 ASP Scafandrii, 4 ASERV, 1 Microbuz VW Crafter, 1 ofițer 4 Scafandri 13 subofițeri”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI