16 oct. 2024 | 16:44

Tragedie în lumea sportului din România! Darius Vintilă a murit la doar 24 de ani. Care este cauza decesului

News
Tragedie în lumea sportului din România! Darius Vintilă a murit la doar 24 de ani. Care este cauza decesului
Darius ar fi suferit de o boală necruțătoare

Lumea sportului din România este în doliu după vestea cutremurătoare a decesului lui Darius Vintilă, fost junior al echipei de baschet BC CSU Sibiu. La doar 24 de ani, tânărul sportiv a fost răpus de o boală nemiloasă, punând capăt unei vieți pline de promisiuni și de realizări în sportul de performanță. Tragedia a șocat întreaga comunitate sportivă și nu numai, lăsând un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut și apreciat pe Darius.

O carieră sportivă promițătoare, curmată prea devreme

Darius Vintilă și-a început cariera sportivă la o vârstă fragedă, remarcându-se rapid pe terenul de baschet. Timp de zece ani, el a fost un membru de bază al echipei de juniori a BC CSU Sibiu, sub îndrumarea antrenorului Alex Kovacs, cel care l-a descris ca pe un tânăr ambițios, vesel și plin de energie. Darius a făcut parte din generația născută în anul 2000, și a fost considerat un talent de excepție în baschetul românesc.

Cu echipa U16 a BC CSU Sibiu, Darius a reușit să câștige o medalie de bronz, iar cu CSU 2 Sibiu, două medalii de aur. Totuși, la finalul junioratului, a ales să se retragă din baschetul de performanță pentru a se concentra pe studiile universitare. A urmat cursurile Facultății de Inginerie, specializarea Instalații pentru Construcții, din București.

O boală nemiloasă i-a curmat destinul

Deși Darius se retrăsese din sportul de performanță, viața sa a continuat să fie una activă și plină de proiecte. Cu un an înainte de deces, tânărul a participat chiar și la emisiunea „Chefi la cuțite”, unde a impresionat cu abilitățile sale culinare și personalitatea sa carismatică. Totuși, o boală cruntă avea să îi marcheze destinul.

Vestea tragică a dispariției sale a fost confirmată pe pagina oficială a BC CSU Sibiu, clubul unde și-a petrecut cei mai mulți ani din cariera sportivă. Mesajele de condoleanțe au curs atât din partea fostului său antrenor, Alex Kovacs, cât și din partea colegilor și prietenilor care l-au cunoscut.

„Nu există cuvinte prin care să ne exprimăm dragostea și respectul față de tine, copil drag și bun!”, a scris antrenorul Alex Kovacs, exprimându-și profunda durere. „Îngerii îți vor fi de acum încolo mereu aproape!”, a adăugat acesta, subliniind legătura profundă pe care o avea cu Darius, pe care îl considera un fiu spiritual.

De asemenea, clubul BC CSU Sibiu a publicat un mesaj emoționant:

„Vei rămâne mereu parte din echipa noastră, Darius. Gândurile noastre sunt îndreptate spre familie și cei apropiați în aceste momente imposibile de imaginat.”

 

Un gol imens în lumea sportului

Moartea prematură a lui Darius Vintilă lasă un gol imens nu doar în baschetul românesc, ci și în inimile tuturor celor care l-au cunoscut. Energia și pasiunea sa pentru sport, dar și optimismul său contagios, vor rămâne vii în amintirile tuturor. Într-o lume a sportului în care performanța și sacrificiul sunt la ordinea zilei, Darius a fost un exemplu de devotament și entuziasm, iar dispariția sa lasă un vid imposibil de umplut.

Cauza exactă a decesului nu a fost făcută publică, dar se știe că tânărul suferea de o boală cruntă, care l-a măcinat în ultimele luni de viață. În aceste momente dificile, comunitatea sportivă se unește în durere și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Contre dure între Netanyahu și Macron privind fondarea statului Israel. „Un memento pentru președintele Franței”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Zona din România unde ustură ca să parchezi. Prețurile au luat-o razna
EVZ.ro
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Spynews
Andreea Marin a fost internată în spital. De ce boală cumplită suferă fosta Zână a Surprizelor
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andrei Rotaru și-a acoperit tatuajul pe care l-a făcut identic cu cel al Diandrei. Cum a apărut în online și ce detaliu s-a văzut
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro