Tragedie în lumea fotbalului! Un atacant român care a jucat în Bundesliga a murit la 40 de ani!

Tragedie în lumea fotbalului! Un atacant român care a jucat în Bundesliga a murit la 40 de ani!
Emil Jula a fost un fotbalist extrem de apreciat, atât în România, cât și în Cipru

O nouă tragedie în fotbalul românesc. S-a stins din viață unul dintre cei mai apreciați atacanți din ultimul deceniu în Liga 1. Fost fotbalist la Oțelul Galați și Universitatea Cluj, dar cu meciuri jucate și în Bundesliga, Emil Jula a suferit un infarct în Germania. A decedat în această dimineață, la doar 40 de ani. Informația a fost confirmată de oficialii clubului Universitatea Cluj, la care Jula a jucat între 1998 și 2000, pentru ca mai apoi să revină pentru o scurtă perioadă, în 2014.

Emil Jula s-a stins din viață la 40 de ani! A marcat 27 de goluri în Bundesliga pentru Energie Cottbus

Emil Jula împlinise 40 de ani în luna ianuarie. Acum doar doi ani s-a retras din fotbal, iar ultima dată a evoluat pentu TuS Bersenbruck, în ligile inferioare din Germania. Semnase pentru această formație în 2015, când a plecat de la Oțelul Galați. A mai jucat de-a lungul carierei la U Cluj, Oțelul Galați, Energie Cottbus, MSV Duisburg, Anorthosis Famagusta și Ceahlăul. Are 28 de partide și un gol în Bundesliga, toate în tricoul celor de la Energie Cottbus. Are în total 100 de meciuri jucate pentru Cottbus în primele două eșaloane din Germania. Iar în Liga 1 a jucat 102 meciuri. În primul eșalon din România a reușit să marcheze 34 de goluri. Cel mai bun randament al său a fost la Oțelul, unde a marcat 35 de goluri în 83 de partide.

La 1,92 metri, Emil Jula a fost unul dintre cei mai înalți atacanți care au jucat în ultimele decenii în Liga 1. De altfel era recunoscut ca fiind foarte redutabil în jocul aerian, dar și cu o tehnică destul de bună, în ciuda înălțimii sale. A fost mulți ani considerat unul dintre cei mai buni atacanți din România și un pretendent la titlul de golgheter în Liga 1. În 2008, cei de la Energie Cottbus plăteau 700.000 de euro către Oțelul pentru a-l achiziționa pe Jula.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI