Tragedie în Iași. O fetiță de doi ani a căzut în gol de la etajul al doilea, în timp ce mama ei întindea niște lucruri. Cum a fost posibil

Tragedie în Iași. O fetiță de doi ani a căzut în gol de la etajul al doilea, în timp ce mama ei întindea niște lucruri. Cum a fost posibil

După moartea gemenilor din Ploiești, un alt accident a fost la un pas să se sfârșească tragic, după ce o fetiță din Iași a căzut de la etajul doi, suferind mai multe traumatisme. Medicii au intervenit de urgență la fața locului, oferindu-i primul ajutor.

Cum a avut loc accidentul

Copiii mici necesită extrem de multă atenție, iar cel mai indicat este să nu fie lăsați nicio secundă nesupravegheați. Din păcate, un minut de neatenție se poate transforma într-un coșmar în care un părinte poate trăi o viață.

După moartea gemenilor căzuți în gol de la etajul zece, o fetiță de doi ani a suferit un accident similar, dar de data aceasta de la etajul al doilea, detaliu care a făcut diferența între moarte și viață. Deși a suferit un traumatism cranio-cerebral și mai multe contuzii, micuța a fost găsită de către echipajele medicale conștientă, fiind transportată la Spitalul „Sfânta Maria” din oraș.

Tragedia s-a întâmplat în timp ce mama ei se afla în balcon să întindă niște lucruri, moment în care fetița s-a sprijinit pe plasa de țânțari care s-a desprins și i-a permis micuței să se prăbușească la pământ.

„Copilul în vârstă de 2 ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului pentru Copii «Sfânta Maria» din Iași cu o politraumă prin cădere de la înălțime. Pacienta a ajuns cu o ambulanță de tip C, după ce a suferit un accident.

Copilul a căzut de la etajul 2. Acesta este momentan stabil, dar necesită îngrijiri medicale și va mai rămâne internată pentru investigații”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași, potrivit bzi.ro.

Ce spun vecinii

Potrivit locuitorilor din zonă, în blocul cu pricina locuiesc doar trei familii, dintre care și mămica cu fetița sa. Nimeni nu a fost martor la evenimentul nefericit, însă oamenii spun că în jurul orei 10:30 au văzut o mașină de poliție în zona respectivă.

Reporterii ajunși la fața locului au dezvăluit că pe jos se afla o plasă de țânțari căzută de la etajul doi, iar ușa de la balcon era deschisă, pe semne că mama a ieșit imediat să vadă ce s-a întâmplat.

„Am văzut poliția și ambulanța, au stat aici, în fața blocului, câteva minute, dar nu am văzut ce s-a întâmplat. La noi în bloc sigur nu a fost nimic, pentru că suntem singurii de aici care avem copil și stăm la parter, nu la etajul 2. Cel mai probabil a fost la blocul de mai sus, dar de ce ar fi stat ambulanța aici și nu acolo?”, a explicat un vecin, potrivit sursei citate.

În ce stare se află micuța

Medicii de la UPU au confirmat și ei accidentul, oferind primele informații despre starea micuței. Potrivit șefei UPU-SMURD Iași, micuța a suferit mai multe leziuni, însă starea sa este stabilă.

„Un echipaj SAJ, de Tip C s-a prezentat la o fetiță de 2 ani, căzută accidental de la etajul doi al unui bloc, din zona Rediu-Tătar, deoarece echipajul de Terapie Intensivă Mobilă era la un alt caz. Aceasta este conștientă, cu traumatism cranio-cerebral, hematom frontal, contuzie forte toraco-abdominală, dreapta, contuzie cot drept și contuzie gleznă stângă.

Fata a fost transportată la spital. Totul s-a întâmplat în timp ce mama întindea rufe la uscat în balcon, iar copilul s-a sprijinit de plasa unui geam deschis”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.