Tragedie în fotbalul românesc! Un fost campion cu Steaua și Dinamo a murit la 60 de ani

Tragedie în fotbalul românesc! Un fost campion cu Steaua și Dinamo a murit la 60 de ani
Viorel Turcu a fost un fotbalist important pentru FC Argeș, Steaua și Dinamo

O nouă tragedie în fotbalul românesc. Viorel Turcu, fost campion cu Steaua, Dinamo și FC Argeș, a murit la vârsta de 60 de ani.  Acesta a fost încercat de foarte multe drame de-a lungul vieții. În 1984, fiica sa în vârstă de doar o lună a murit din cauza condițiilor din spital. În 1996 a fost diagnosticat cu diabet, boală din cauza căreia i-au fost amputate ambele picioare. Soția lui Turcu a murit în 2015, bolnavă de cancer.

Viorel Turcu a jucat de-a lungul carierei la FC Argeș, Steaua, Dinamo și FC Olt Scornicești. A câștigat titluri cu primele 3

Viorel Turcu a fost unul dintre cei mai buni jucători români în anii 80. A jucat pentru Dinamo în dubla cu Liverpool, din Cupa Campionilor Europeni, la cea mai importantă performanță a „roș-albilor”. Turcu a jucat 11 partide în cupele europene și a marcat un gol. Într-o victorie a celor de la FC Argeș cu APOEL Nicosia, scor 4-0. Are un gol și pentru echipa națională, în cele șapte selecții pe care le-a adunat.

„Am vorbit cu Bumbescu, a murit Viorel Turcu. Dumnezeu să-l ierte! Din ce știu eu, era cu băiatul în casă. Fiul lui a ieșit până afară, iar când s-a întors l-a găsit fără suflare. Atâta știu. A fost mult prea încercat numai de momente triste de-a lungul vieții. I-a decedat soția, au fost mult prea multe. N-a mai putut să le ducă, săracul. 

Mi-a fost un prieten foarte bun. Când a venit la FC Argeș, cu mine s-a întâlnit pentru prima oară, l-am îndrumat. Atunci și-a luat zborul. Începem să ne rărim cât mai mult, e prăpăd, nu se știe ce se întâmplă”, a declarat Aurel Ancuța, fost coleg cu Viorel Turcu la FC Argeș, pentru Gsp.

Viorel Turcu s-a născut în Slobozia, iar Steaua l-a transferat de la FC Argeș în 1982. Un an mai târziu era transferat de Dinamo chiar de la marea rivală. A mai jucat și la FC Olt Scornicești, club de la care s-a și retras.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI