Tragedie în Botoșani. Copil de 7 ani, găsit mort în casă după o răceală. Ce vină ar putea avea mama sa. Mulți părinți fac această greșeală

Tragedie în Botoșani. Copil de 7 ani, găsit mort în casă după o răceală. Ce vină ar putea avea mama sa. Mulți părinți fac această greșeală
Poliția și Ambulanța au intervenit la fața loclui Poză ilustrativă

Momente de groază pentru o mamă, după ce și-a găsit copilul de șapte ani fără suflare. Imediat după descoperirea macabră, femeia a solicitat intervenția medicilor, sperând într-o minune. La fața locului s-a prezentat o asistentă care a confirmat decesul și a alertat Poliția. În urma primelor cercetări, mama băiatului ar putea avea o vină pentru cele întâmplate, chiar dacă gestul ei ar fi fost făcut cu intenții bune.

Ce s-a întâmplat cu băiețelul

Tragedia a avut loc în localitatea Mlenăuţi, din comuna Hudeşti, acolo unde mama a apelat disperată 112. La sosirea unui cadru medical, decesul băiatului a fost confirmat, astfel că, potrivit legii, a fost solicitată intervenția Poliției. Potrivit unor surse neoficiale, băiețelul ar fi fost răcit, în urmă cu câteva zile, dar de teamă să nu se infecteze cu Covid-19, femeia a evitat să-l ducă la spital.

Astfel, mama a apelat la tratament după ureche, fără să consulte un specialist. În urma tragediei, specialiștii au dispus efectuarea unei autopsii, în urmă rezultatelor fiind aflată cauza exacta a morții copilului.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind dispusă și efectuarea unei autopsii care va stabili cu exactitate cauza decesului, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Aceleași surse neoficiale au afirmat că băiețelul nu era cunoscut cu alte probleme medicale, astfel că, șansele ca răceala avută să-I fi provocat moartea sunt cu atât mai mari. În acest sens, s-a demarat o anchetă.

“Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Urmează ca, în funcţie de rezultatele necropsiei, să fie dispuse măsuri procedurale“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, potrivit botoşaninews.ro.

Fetiță de doi ani, găsită moartă în casă, în Harghita

Un alt caz teribil a avut loc, în urmă cu trei zile, în Harghita, acolo unde o fetiță de doar doi ani a fost găsită moartă de părinți. Potrivit primelor informații, micuța a fost adormită înainte să fie hrănită, iar ulterior, părinții au descoperit că nu mai respira.

Speriați, aceștia au solicitat intervenția unei Ambulanțe, care a sosit la scurt timp după apelul la 112. Din păcate, medicii nu au mai avut ce să-i facă micuței, fiind confirmat decesul.

„A venit solicitare că este o fetiţă de 2 ani şi 3 luni care este inconştientă. Când a ajuns la faţa locului, ambulanţa a constatat că este acolo o fetiţă de 2 ani şi trei luni, dar deja era decedată. S-a încercat resuscitarea, dar fără efect. (…)

Maică-sa a spus că înainte de masă a pus-o să doarmă şi după un anumit timp, când a vrut să o trezească, a observat că, de fapt, nu se trezeşte şi deja rigiditatea cadaverică era instalată”, a declarat Peter Szilard, șeful Serviciului de Ambulanță Harghita.

Ulterior, medicii legiști au transmis descoperirea unor urme de violență pe corpul micuței. Întrebată cu privire la aceste semne, mama ar fi afirmat că vânătăile au apărut în urma unor căzături dese ale micuței. În urma rezultatelor autopsiei, anchetatorii vor afla cauza exactă a morții.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI