Tragedie în Bistrița. Adolescent de 14 ani, găsit mort în casă după ce ar fi răspuns unei provocări de pe Tik Tok: „Singur la părinți, copil de 10 și campion la dans sportiv”

Tragedie în Bistrița. Adolescent de 14 ani, găsit mort în casă după ce ar fi răspuns unei provocări de pe Tik Tok:
Elev jucându-se pe Tik Tok

Durere fără margini în Bistrița, acolo unde un elev eminent, în vârstă de 14 ani, s-a sinucis după ce a sosit de la școală. Tragedia a avut loc marți după-amiază, iar părinții și apropiații nu-și pot reveni din șoc.

Motivul pentru care băiatul ar fi recurs la un asemenea gest

Suferință infinită și neputință este ceea ce simt părinții unui elev din Bistrița, care l-au găsit spânzurat pe unicul lor fiu, un băiat vesel și foarte conștiincios, așa cum îl decrie toată lumea. În urma celor întâmplate, nimeni nu poate înțelege clar ce ar fi putut să-l împingă pe adolescent să-și ia viața. Deși circulă câteva ipoteze, cea pe care o crede toată lumea este, de fapt, răspunsul unei provocări care circula pe rețeaua socială Tik Tok, extrem de populară în rândul adolescenților.

Inspectorul şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan a confirmat decesul elevului, oferind câteva informații despre situația acestuia. Potrivit oficialului, adolescentul avea o condiție socială și familială bună, fiind un elev cu rezultate excepționale, atât la școală, cât și la activități extrașcolare

„Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok.

Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a explicat inspectorul, potrivit Agerpres.

Poliția va demara o campanie de conștientizare a pericolelor reprezentate de mediul online

În urma celor întâmplate, Ispectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că în urma celor întâmplate a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean a solicitat ajutorul Poliției pentru a demara o campanie de conștientizare care să-i vizeze pe părinți și elevi, privind pericolele care îi pândesc pe tineri în mediul online.

„La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai precizat Aurelia Dan.

Urmăriți Playtech.ro și pe