Tragedie în Alba-Iulia. O fată a murit după ce s-a aruncat de pe bloc
O fată din Alba Iulia a murit după ce s-a aruncat de pe bloc. Aceasta a fost preluată imediat de echipajele de urgență, dar în ciuda manevrelor efectuate de către specialiști tânăra a murit din cauza impactului violent.
Caz Alba Iulia: o adolescentă a murit după ce s-a aruncat de pe bloc
Caz cutremurător în Alba Iulia! O adolescentă a căzut în gol de la înălțime dintr-un bloc din municipiu. Medicii de pe ambulanță au preluat-o și au adus-o în stare gravă la spital, unde a mai trăit doar câteva minute, informează presa locală Alba 24.
Tragedia s-a petrecut în cursul zilei de azi, 30 mai. Primele informații arată că aceasta s-ar fi aruncat de la etajul 8. Tânăra în vârstă de 15 ani și-a pus masca de protecție pe față și ar fi sărit în gol. Conform informațiilor de la această oră, adolescenta nu ar locui în blocul în cauză.
Un alt detaliu aflat de la cei de la fața locului a fost că ea avea telefonul mobil în mână. Reprezentanții Spitalului Judecean de Urgență din Alba Iulia au precizat pentru sursa citată că fata a decedat la unitatea medicală.
Aceasta ar mai fi trăit doar câteva minute după ce a ajuns în instituție, în ciuda manevrelor de resuscitare realizate de către medici.La unitatea în cauză a ajuns și mama tinerei care a recunoscut-o. Autoritățile continuă cercetarea în ceea ce privește tragedia petrecută azi: „Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.
„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, Luminiţa Prodan.
Numărul sinuciderilor a crescut dramatic
Numărul anual de sinucideri din Japonia a crescut în anul 2020 cu 3.7% în rândul femeilor. Aceasta este prima creștere după 11 ani. „Femeile sunt mai susceptibile în faţa schimbărilor din viaţa lor cauzate de pandemie, în condiţiile în care mai multe femei decât bărbaţii nu au un loc de muncă stabil, iar povara muncilor casnice şi a îngrijirii copiilor este una grea”, explică Takanori Hirano, profesor-asociat la catedra de sociologie a Universităţii Momoyama Gakuin, citat de Kyodo.
În timpul acesta, numărul bărbaților care își pun capăt zilelor a scăzut cu 1%. Sinuciderea este văzută în Japonia drept o cale pentru a evita rușinea și dezonoarea. Mersul la psiholog/terapeut/psihiatru nu este deloc văzut cu ochi buni. Pragul imens în dreptul sinuciderilor a fost atins însă în anul 2003.