Tragedie în a treia zi de Paște. Un bărbat din Galați a murit după ce s-a înecat cu un mic

Tragedie în a treia zi de Paște. Un bărbat din Galați a murit după ce s-a înecat cu un mic
Bărbat mort după ce s-a înecat cu un mic Poză ilustrativă

Tragediile se țin lanț în țara noastră, motiv pentru care, în fiecare zi sunt anunțate noi decese survenite din cele mai bizare accidente. Un caz de acest gen este cel al unui bărbat din Galați, înecat cu un mic. Din păcate, medicii sosiți la fața locului nu au reușit să-l salveze.

Cum a avut loc nenorocirea

Nimic nu prevestea moartea bărbatului, în vârstă de 52 de ani, care a ales să petreacă a treia zi de Paște servind niște mici cu vărul său. Tragedia a avut loc în localitatea Aldești, județul Galați, acolo unde bărbatul a fost găsit căzut la pământ de ruda sa. Potrivit primelor informații, accidentul s-a petrecut în scurt timp, după ce victima a fost lăsată singură pentru câteva minute.

„Ei s-au aşezat la masă. Vărul a plecat să aducă apă de la cişmea şi l-a lăsat mâncând. Când s-a întors l-a găsit în curte căzut, inconştient, fără respiraţie.

Echipajul medical, care era în localitatea Rădeşti la un pacient, a venit cât de repede a putut. S-au încercat manevrele de resuscitare, i-a fost scoasă o bucată de mic din gât, însă nu a supravieţuit”, a explicat dr. Mihai Polinshi, directorul medical al SAJ Galaţi, potrivit adevarul.ro.

Îmediat după tragedie, polițiștii au demarat o anchetă pentru a afla cu exactitate cum s-au defășurat evenimentele. Cel mai probabil, rezultatele necropsiei vor răspunde la o parte din neșămuririle pe care oamenii legii le au în aceste moemente.

Medic psiholog, găsit spânzurat în cabinetul său

Depresia și-a pus amprenta pe o mare parte a populației, inclusiv pe medici din toate specializările. După cazul doctoriței din Constanța care a consumat un cocktail de medicamente pentru a se sinucide, un alt caz petrecut la Iași a șocat o țară întreagă. De data aceasta, este vorba de un medic psiholog cunoscut, care a decis să-și ia viața prin sugrumare.

Întors din minivacanța de Paște, medicul, în vârstă de 50 de ani, nu a mai fost de găsit de către colegi și pacienți, motiv pentru care a fost căutat de personalul medical în cabinetul său.

Astfel, la sosirea colegilor, medicul a fost găsit spânzurat de un cadru metalic, chiar în cabinetul său. Potrivit apropiaților, psihologul se confrunta cu mai multe probleme de sănătate ale unuia dintre cei doi copii, îngrijorări acutizate și de efectele pandemiei.

“A fost echipajul de Terapie Intensivă SMURD, a găsit pacientul în stop, fără indicaţie de resuscitare, mecanismul fiind hipoxia prin spânzurare şi a fost declarat decesul”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Bărbatul era supărat în ultima vreme

Colegii au povestit că bărbatul era deseori abătut, dar nu se plângea de problemele pe care le avea acasă. În dimineața sinuciderii, marți, acesta a ajuns cu 30 de minute mai devreme la muncă și s-a închis în cabinetul său. Din acel moment, nimeni nu l-a mai văzut în spital.

„Ştiam toţi că are probleme cu unul dintre copii, era un om foarte retras, nu prea ştiam de ce, care este motivul. Au venit pacienţii care erau programaţi la el şi atunci fetele de la recepţie au încercat să îl sune şi nu a răspuns, uşile erau închise la birou, atunci a fost găsit”, a declarat unul dintre medicii din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iași, pentru ziaruldeiasi.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Iași, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culmă, urmând ca rezultatele necropsiei să ajute la stabilirea cauzei exacte a decesului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI