Tragedie imensă la Bacău. Cinci copii și-au pierdut viața în timp ce erau la scăldat în Siret. Niciunul nu a mai putut fi salvat

Tragedie imensă la Bacău. Cinci copii și-au pierdut viața în timp ce erau la scăldat în Siret. Niciunul nu a mai putut fi salvat
Cinci tineri au murit înecați în Siret

Dramă fără margini în Filipești, acolo unde duminică seara mai multe echipaje de pompieri din Bacău au intervenit pentru a căuta trupurile a cinci adolescenți care s-au dus la scăldat pe Siret și nu au mai ieșit. După o mobilizare exemplară, cei cinci tineri au fost găsiți fără viață, fiind declarat decesul.

Durere și lacrimi în Bacău

Nimeni nu își poate explica nenorocirea pe care cinci familii și o comunitate întreagă o trăiesc în aceste clipe, după ce operațiunea de salvare a celor cinci tineri a eșuat. Odată cu dispariția băieților, oamenii au alertat autoritățile, astfel că, mai multe echipaje ale ISU Bacău, dar și de la ISU Neamț s-au mobilizat pentru găsirea băieților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Primul adolescent a fost găsit în jurul orei 20:00, moment în care i s-au efectuat fără success toate manevrele de resuscitare, fiind declarat după 30 de minute decesul.

Operațiunea de căutare a continuat, iar după alte 30 de minute, două trupuri au fost identificate de autorități, din păcate decedate.

La distanță de o oră, au fost găsiți și ultimii doi tineri, iar după resuscitare, a fost declarat decesul. Familiile tuturor adolescenților sunt în stare de șoc, neputând să-și explice ce s-a întâmplat acolo.

„Urmare a intervenției din com. Filipești, jud. Bacău, cele 5 victime nu au răspuns manevrelor de resuscitare fiind declarat decesul.”, a transmis în această seară ISU Bacău.

Tânăr de 20 de ani înecat în Siret

O altă nenorocire a avut loc în Botoșani, acolo unde un alt tânăr de 20 de ani a murit înecat în râul Siret. Deși salvatorii l-ai găsit la cinci minute după dispariție, băiatul nu a mai răspuns manevrelor de resucitare, fiind declarat decesul.

„Persoană înecată în Râul Siret, pe raza localității Berești. Au intervenit pompierii militari suceveni, cu o barcă pneumatică și ambulanța SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă). După aproximativ 5 minute de la începutul căutărilor, trupul persoanei înecate a fost găsit, recuperat și adus la mal. Personalul medical l-a preluat și a început imediat manevrele de resuscitare. Misiunea este în dinamică”, au transmis, inițial, pompierii din Suceava.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI