Tragedie imensă într-o parcare din Franța. Șofer român, ucis cu o sabie sub privirile îngrozite ale soției sale. Cine l-ar fi putut salva

Tragedie imensă într-o parcare din Franța. Șofer român, ucis cu o sabie sub privirile îngrozite ale soției sale. Cine l-ar fi putut salva
Șofer de TIR, ucis cu sabia în Franța

Moarte cutremurătoare a unui șofer român de TIR într-o parcare din Franța. Acesta lucra alături de soția sa și nimic nu prevedea o asemenea nenorocire. Ajunși într-o parcare din Franța, bărbatul a fost atacat mișelește cu o sabie, fiind tăiat două ori, leziuni care i-au fost fatale.

Soția sa a văzut scenele de groază

Cei doi soți lucrau împreună pe TIR și tranzitau Franța. Ajunși la o stație peco, bărbatul și-a anunțat mașina că merge să verifice încărcătura, iar ulterior, la toaletă. Ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu o cruzime de nedescris, brusc, fără să aibă timp să intervină.

Acesta a fost lovit cu lama sabiei de două ori, răni care i-au provocat decesul. Soția sa, aflată în TIR a fost martoră la întreaga scenă de groază, încercând în cel mai scurt timp să-I ofere soțului său ajutor. Aceasta a fugit disperată la toate TIR-urile românilor care se aflau parcați acolo, bătând în usă pentru a primi ajutor.

Din păcate, dintre toți colegii celor doi, un singur bărbat a sărit în ajutor, iar ulterior, după o oră și jumătate, poliția și ambulanța au sosit și ele, constatând decesul.

Mesajul transmis de un coleg de-al bărbatului

Evenimentul nefericit a fost povestit de către un coleg de-al familiei, șofer de TIR, exprimându-și dezamăgirea față de lipsa de colegialitate pe care au demonstrat-o colegii de breaslă prezenți acolo.

„Se numea Spătaru Mihai și până aseară a fost unul dintre ai noștri. Astăzi o familie îl plânge, o întreagă comunitate a rămas fără glas și privește cu teamă prin parbriz, sperând ca următoarele victime să nu fie chiar ei.

Mihai își câștiga pâinea ca și noi, de pe urma unui volan de camion, lucrând în echipaj cu soția lui.

Noaptea trecută, se afla parcat pe A28 în Franța. A coborat din camion pentru a merge la toaletă. I-a spus soției că până să meargă la toaletă se duce să se uite dacă încărcătura este în regulă și lacătul remorcii este intact.

A coborât și a fost înjunghiat de două ori cu o lamă a unei săbii, fără avertizare, fără a apuca să aibă vreo reacție, sub ochii soției lui.

Mai trist decât atât, poliția și ambulanța au venit după o oră și jumătate și doar au constatat decesul colegului nostru, nemaiputând interveni cu nimic pentru salvarea lui. Vreau să atrag atenția asupra unui aspect rușinos pentru noi ca bărbați și colegi :

Soția omului, disperată, a bătut la ușile colegilor noștri aflați în aceeași stație peco parcați pentru a primi ajutor în acele clipe groaznice . Nici un coleg nu a răspuns apelului disperat al femeii, ba mai mult, au tras perdelele și și-au continuat odihna !!
Băieții mei…sunteți niște lași, mâine puteți fi următorii care mor ca niște câini, fără ca nimeni să intervină pentru voi !!”, și-a început colegul lui MIhai mesajul.

„Asta ar trebui să vă dea de gândit!”

Ilie Matei și-a continuat mesajul, provocând Ministerul Afacerilor Externe să găsească un mijloc de a proteja acești angajați români care își pun viața în pericol, fără a primi nicio protecție în schimb.

„Un singur coleg cu o dubă de 3.5 a intervenit ajutând cu ce a putut pe colega noastră .
Să vă mai aud că îi numiți cotețari !! Se pare că sunt mai colegi ei, decât mulți dintre voi!!
Sper ca #MAE să se sesizeze în acest caz, nu de alta, dar Franța devine una dintre cele mai periculoase zone de tranzit pentru șoferii români, oameni care devin victime atât ale tâlharilor, hoților de motorină, imigranților din zona Calais .

Cum am putea să ne apărăm în astfel de cazuri? Nimeni nu merită să moară doar pentru că muncește decent pentru a-și întreține familia !! Nimeni nu este pregătit pentru un asemenea eveniment, suntem șoferi profesioniști, nu mercenari în războiul altora !

Acesta nu e un risc asumat, Mihai este victima a unui sistem francez care ne amendează de câte ori încercam să îndepărtăm în forță imigranții, dar în schimb ei tâlhăresc sau omoară după bunul plac sub marea umbrelă, egalite, fraternite !!
Franța, ești complice la moartea unuia de-al nostru, unul care muncea decent pentru pâinea lui !!

Condoleanțe familiei!!

Dacă putem ajuta in vreun fel, toata trupa #CSPFE_RO vă stă la dispozitie !!
#omulșoselelor”, a transmis Ilie Matei, pe pagina de Facebook „Omul Șoselelor”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI