Tragedie fără margini în Bacău. Un polițist s-a sinucis cu arma proprie chiar în ziua de Crăciun. Ce l-a împins să recurgă la acest gest

Tragedie fără margini în Bacău. Un polițist s-a sinucis cu arma proprie chiar în ziua de Crăciun. Ce l-a împins să recurgă la acest gest
Criminaliștii au făcut cercetări la fața locului

Un polițist din Dărmănești a ales să-și pună capăt zilelor în ziua de Crăciun, lăsând în urma lui o mare de durere. Bărbatul a fost găsit de către soția sa într-o baltă de sânge, iar ulterior au urmat clipe de coșmar. Potrivit familiei, bărbatul ar fi fost măcinat de vină după ce ar fi fost arestat la domiciliu.

Nu a lăsat niciun mesaj de adio

O tragedie imensă a avut loc la Dărmănești, acolo unde un polițist de la Rutieră și-a luat viața cu arma personală pe care o deținea autorizat pentru autoapărare. Potrivit familiei și colegilor, bărbatul a recurs la sinucidere din cauza unor grave remușcări pe care le avea după ce ar fi fost suspendat din funcție și băgat în arestat preventiv la domiciliu din cauza infracțiunii de luare de mită.

Așa se face că, pe data de 17 noiembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție au efectuat cercetări în cazul luării de mită și alte infracțiuni, după ce agentul șef Mihai Bindileu ar fi cerut bani de la şoferi, inclusiv de la investigatori sub acoperire, pentru a trece cu vederea abaterile la regimul rutier.

Potrivit ultimelor informații, bărbatul și-ar fi exprimat intenția de a se sinucide, însă acesta nu a fost luat în serios și nici nu I s-a acordat consiliere psiholologică. După moartea sa, familia și criminaliștii nu au găsit niciun mesaj de adio prin care să-și explice gestul.

Astfel, bărbatul în vârstă de 46 de ani a decis să se împuște în inimă cu arma care nu i-ar fi fost confiscate în momentul plasării în arest la domiciliu.

Bărbatul a fost resuscitat fără succes

Cea care a făcut descoperirea macabră a fost chiar soția bărbatului, solicitând imediat ajutorul medicilor. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor de a-l salva, bărbatul a fost declarat mort.

„Astăzi, în jurul orei 17.00, IPJ Bacău a fost sesizat prin 112 de către o femeie de 46 de ani, din Dărmăneşti, despre faptul că soţul său ar fi încercat să se sinucidă cu arma de autoapărare pentru care este deţinător legal.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a efectuat manevre de resuscitare, însă bărbatul a fost declarat decedat. La data de 18 noiembrie a.c, bărbatul a fost suspendat din funcţie ca urmare a arestării preventive pentru fapte de corupţie, iar din data de 17 decembrie a.c, se afla sub măsura arestului la domiciliu.

Ultima verificare la domiciliul bărbatului a avut loc sâmbătă, la ora 12.30.”, a transmis, sâmbătă seară, IPJ Bacău.

În urma tragediei, fiica bărbatului a transmis un mesaj cutremurător pe rețelele sociale, plângând moartea părintelui său.

„Plecarea ta mi-a frânt inima. Tatăl meu iubit. Sufletul meu a murit odată cu plecarea ta şi nu mai simt că trăiesc de când tu ai plecat…Mi-e dor de tine.. Tati…”, „Îngerul meu, tatăl meu, eroul meu”, a scris aceasta.

După anunțul trist, sute de mesaje de condoleanțe au început să curgă, apropiaților neputând să-și revină din șoc. Mihai Bindileu era agent șef de Poliție, fiind apreciat pentru profesionalismul și bunătatea sa.