Traficul din zona Unirii, dat peste cap de mai mulți șobolani. Cum au reușit rozătoarele să creeze haos

Traficul din zona Unirii, dat peste cap de mai mulți șobolani.  Cum au reușit rozătoarele să creeze haos
Trafic în Capitală, îngreunat din cauza șobolanilor Sursă foto ilutrativă: Antena3

O grupare periculoasă de șobolani a dat peste cap, în cursul zilei de miercuri, traficul din zona centrală a Capitalei, după ce semafoarele din intesecția Unirii cu strada Nerva Traian nu au mai funcționat. Potrivit Companiei Municipale pentru Managementul Traficului, de vină ar fi mai multe rozătoare care ar fi stricat cablurile responsabile cu funcționarea în parametri normali a semafoarelor. Din păcate, pentru problema șobolanilor din București există un motiv cunoscut de toată lumea, inclusiv de autorități: deratizarea cu întârziere a orașului.

Șoferii din București, blocați în trafic din cauza rozătoarelor

Șobolanii plimbăreți din București nu mai sunt o noutate pentru niciun cetățean, astfel că intersectarea cu un mic blănos nu mai reprezintă un moment de spaimă. Ce ne facem însă, atunci când aceștia ajung să creeze adevărate probleme în bunul mers al lucrurilor.

În cursul zilei de ieri, mai mulți șoferi care s-au aflat în zona Unirii din Capitală au întâmpinat blocaje în trafic, în absența semafoarelor. Așa se face că o echipă de specialiști a descoperit defecțiuni la cablajele aferente semafoarelor din intersecție, astfel că, timp de o oră și jumătate, traficul s-a desfășurat cu dificultate.

Evenimentul a fost povestit în mediul online, chiar de către echipa care s-a ocupat cu soluționarea problemei.

“Semafoarele din intersecția Bd. Unirii cu Str. Nerva Traian s-au defectat, fapt care a condus la îngreunarea traficului rutier. În jurul orei 14⁰⁰, echipa tehnică a Companiei Municipale Managementul Traficului București a fost solicitată pentru remedierea problemei. S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării.

Echipa noastră a demolat, igienizat și refăcut legăturile electrice, reușind ca până la ora 15³⁰ să asigure repunerea în funcțiune a semafoarelor și implicit reluarea traficului în condiții normale.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat participanților la trafic și asigurăm cetățenii că vom interveni cu același profesionalism de fiecare dată când vom fi solicitați!”, a transmis compania.

Doi șobolani, surprinși într-un supermarket din București

O imagine greu de privit a ajuns virală după ce o persoană a publicat-o pe pagina sa de Facebook. Este vorba despre existența a doi șobolani înfometați, găsiți într-un raft cu covrigi dintr-un Mega Image situat în zona 1 mai.

În urma fotografiei apărute în spațiul public, conducerea supermarketului a transmis un comunicat prin intermediul căruia a explicat situația.

„Acordăm scuze clienților noștri pentru acest incident neplăcut. Intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla.

În magazinul nostru din Ion Mincu, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri și, pentru a lua măsuri suplimentare, vom închide astăzi magazinul și vom acționa cu un tratament de eradicare mai puternic“, au transmis reprezentanții companiei Mega Image, pentru Gândul. (Vezi imaginea în galeria foto)