20 oct. 2020 | 10:36

Totul despre arestarea lui Gică Popescu. Cine a dat ordinul, de fapt

Sport
Totul despre arestarea lui Gică Popescu. Cine a dat ordinul, de fapt
Gică Popescu a fost condamnat în Dosarul Transferurilor cu o zi înainte de alegerile pentru președinția FRF

Apar noi detalii despre condamnarea lui Gică Popescu. În 2014, fostul internațional român a primit o sentință de 3 ani, o lună și 10 zile cu executare în Dosarul Transferurilor. Cristian Rizea, fost deputat PSD, spune că a fost vorba de o decizie politică în privința fostului căpitan al Barcelonei. Chiar foști colegi de-ai săi de partid au stat în spatele deciziei din 2014, a precizat Rizea. Este vorba despre George Maior și Vasile Dîncu. Mai mult, despre întreaga situație ar fi știut și Gabi Oprea, dar și Victor Ponta, prim-ministru la acea vreme.

Gică Popescu a fost condamnat cu doar o zi înainte de alegerile pentru președinția FRF, la care era favorit

„Cu George Maior mă vedeam la meciurile naționalei de fotbal, știți că dânsul este un mare microbist. La fel ca și Vasile Dâncu. Apropos de Federatia Română de Fotbal de conducerea ei și de modul în care a fost arestat Gică Popescu. S-a întâmplat tot la ordinul lui George Maior și al lui Vasile Dîncu, cu complicitatea lui Victor Ponta și a lui Gabi Oprea”, a explicat Cristian Rizea.

George Maior

George Maior a fost șeful SRI între 2006 și 2015. Între timp a fost numit ca ambasador al României la SUA. Vasile Dîncu a fost ales recent președinte al Consiliului Național PSD. Va candida la Cluj pentru un loc la Senat. După eliberare, Gică Popescu a revenit în fotbal și este în prezent președintele clubului Viitorul.

Condamnarea din 2014 a avut loc cu doar o zi la alegerile pentru șefia FRF, pe care Popescu era favorit să le câștige. S-a impus în cele din urmă rivalul său din acea cursă, Răzvan Burleanu. Cel care conduce Federația Română de Fotbal și în prezent. Popescu a jucat 115 partide pentru echipa națională și a marcat 16 goluri. A debutat în 1988, sub comanda lui Emerich Ienei. Și s-a retras în martie 2003, după înfrângerea în fața Danemarcei.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro