Toți șoferii trebuie să știe. Este permis să mergem cu mașina la service și la spălătorie pe perioada stării de urgență? Ce spun autoritățile

Toți șoferii trebuie să știe. Este permis să mergem cu mașina la service și la spălătorie pe perioada stării de urgență? Ce spun autoritățile
Este permis să mergem cu mașina la service și la spălătorie pe perioada stării de urgență

Multe activități pe care le desfășuram înaintea pandemiei de COVID-19 au rămas o simplă amintire, dar ce ne facem cu activitățile care ne sunt imperios necesare și nu sunt menționate în Ordonanțele militare? Printre acestea se numără mersul cu mașina la service sau la spălătorie. Pentru că mulți șoferi s-au arătat nedumeriți cu privire la această problemă, autoritățile nu au întârziat să vină cu un răspuns.

Ce trebuie să știe toți șoferii

Grupul de Comunicare Strategică dă dovadă de profesionalism și implicare reușind să lămurească cetățenii cu privire la îndoielile pe care le manifestă ca urmare a noilor schimbări din Ordonanțele Militare.

De curând, reprezentanții grupului au dat presei o serie de răspunsuri la întrebările legate de perioada Sărbătorilor Pascale. Printre multele nelămuriri cu privire la vizitele pe care avem voie să le facem, orele de cumpărături și multe altele, șoferii români au ridicat semne de întrebare la capitolul mașini și permisiunea de a merge cu ele în service sau la spălătorie.

Iată mai jos răspunsul la întrebările pe care în mod cert ți le-ai pus și tu:

Pot să mă duc cu mașina la service-ul auto?

Răspuns: Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanță Militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale.

În cazul în care autoturismul prezintă o defecțiune care nu permite folosirea lui în condiții de siguranță, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanță sau alte unități de profil poate face acest lucru completând declarația pe propria răspundere, punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.
În cazul achiziționării unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie să aibă și un document doveditor al tranzacției (factură, procură, contract etc.).

Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?

Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.