Toți au crezut că a dispărut: șarpele curcubeu nu a mai fost văzut de jumătate de secol. Unde-l găsești
La capitolul vești bune, intră în această perioadă un șarpe pe care majoritatea cercetătorilor l-au considerat dispărut, poate cel mai frumos din lume.
Printre vietățile care te încântă cel mai mult pe această lume, sunt șanse insignifiante să se numere și șerpii. Cu toate acestea, trebuie să recunoști faptul că în imaginile alăturate este un șarpe frumos sau, cel puțin, fascinant. Ca referință, în istorie, șerpii au fost considerați simbolul renașterii, transformării, imortalității și vindecării.
Șerpii fac parte din familia reptilelor, împreună cu șopârlele, crocodilii și, în mod surprinzător, țestoasele. Ei joacă un rol foarte important în habitatul natural în care îi găsești. La nivel global, sunt peste 3000 de specii de șerpi contorizate și monitorizate. Ei își desfășoară viața în condiții deosebit de variate, de la păduri, deșerturi, oceane, râuri sau lacuri.
În timp ce se cățăra prin Pădurea Națională Ocala, în nordul statului Orlando, un pasionat de natură a întâlnit o specie rară de șerpi, una care nu a mai fost întâlnită în libertate de peste 50 de ani.
Tracey Cauthen nu s-a speriat de reptilă și s-a grăbit să o imortalizeze. Avea aproximativ 1,2 metri lungime, iar culoarea pielii sale era precum a curcubeului. Tocmai din acest motiv, în mod tradițional, oamenii fac referire la această creatură ca fiind șarpele curcubeu, deși numele său original, în latină, este Farancia erytrogramma.
Nu a durat mult până când importanța momentului a fost confirmată de Muzeul Național de Istorie Naturală din Florida. Oficialii instituției au confirmat faptul că acel animal a fost primul înregistrat în Marion County din 1969 și până în prezent.
În privința particularităților acestui șarpe, în mod tradițional, la maturitate, atinge o lungime de aproximativ un metru și zece centimetri. Partea bună este că nu e veninos sau periculos pentru oameni în niciun fel. Nici măcar nu dă dovadă de agresivitate. În anumite condiții, te poate ”ataca” folosind coada, dar vârful cozii nu-ți face rău la niciun nivel, nu te înțeapă și nici nu-ți perforează pielea.