Tortul pe care îl poți servi la micul dejun. O felie are sub 150 de calorii

de: Anca Lupescu
14 01. 2022

Acest desert nu numai că este simplu de făcut, dar este extrem de aromat și are puține calorii pe felie, iar aroma lui este și mai bună dacă ai o ceașcă de cafea lângă. Poți mânca acest desert la micul dejun, dacă îți place ca prima masă a zilei să fie dulce. Cum să faci desertul uimitor cu aromă intensă de cafea și puține calorii.

Cum faci cel mai delicios tort

Această prăjitură are un blat umed și delicios. Nu este foarte dulce, dar compensează cu aroma de cafea intensă și o brânză fină și delicioasă. Folosind amidon de porumb în loc de făină, vei obține un desert și mai ușor.

În plus, brânza ricotta este ideală în diete pentru că e slabă în calorii. O poți parfuma cu diferite arome, de la rom, vanilie, lămâie, scorțișoară, citrice sau fructe de pădure.

Tortul se face în doar 15 minute și se lasă în cuptor o oră, timp în care poți face orice altceva.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 ouă,
  • 100 grame de zahăr brun,
  • 40 grame de amidon,
  • 50 ml lapte,
  • 50 ml de lapte,
  • 500 grame de ricotta,
  • 1 lingură extract de vanilie,
  • 1 lingură de cacao amară.

 Cum se face

Tortul capuccino se poate consuma fără nicio vină, pentru că fiecare felie are doar 150 de calorii.

Înainte de a te apuca de a face tortul, pune ricotta într-o strecurătoare cu tifon ca să se scurgă bine de tot zerul. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade și fă o cafea puternică.

Ia o tavă cu margini detașabile și tepeteaz-o bine cu hârtie de copt. Într-un bol mare mixează ouăle și zahărul până când devin cremoasă și ca o spumă. Pune vanilia și cafeaua rece și amestecă la viteza maximă.

Adaugă ricotta și amestecă bine cât să fie fină. Adaugă cacao și amidonul trecute prin sită și pune totul în tavă timp de o oră.

Când s-a copt, scoate tortul și lasă-l în formă până se răcește. Scoate marginile detașabile și decorează-l cu fulgi de ciocolată, boabe de cafea sau cacao măcinată.

Se ține tortul la frigider până când ești gata să îl servești. Merge de minune cu o cafea slabă.