Tort rapid cu puţine calorii. Are trei ingrediente şi îl faci în doar câteva minute. Reţetă genială!
Poate că și tu ai decis să fii mai atent(ă) la produsele pe care le consumi. Obiceiurile alimentare influențează semnificativ starea de sănătatea a omului. Însă pofta de dulce este unul dintre cele mai mari vicii semnalate în rândul consumatorilor. Dacă nu vrei să pui kilograme în plus, optează pentru deserturi slabe din punct de vedere caloric. Consultă mai jos o rețetă de tort cu puține calorii.
Ce să faci când ai poftă de dulce
Tortul care are foarte puține calorii. Nu ne răsfățăm întotdeauna cu deserturi. Mai ales dacă ne-am propus să slăbim câteva kilograme. Când suntem la dietă, pofta de zahăr pare mai accentuată ca oricând. Cei mai mulți dintre consumatorii care se află într-o astfel de situație renunță ușor în fața ispitelor.
Cel mai bine este, însă, să optăm pentru deserturi slabe din punct de vedere caloric. În acest fel, oferim organismului ceea ce cere, însă respectăm și programul alimentar pe care ni l-am impus. În rândurile următoare îți vom prezenta o rețetă de tort foarte simplă și, totodată, perfectă pentru persoanele care țin dietă.
Pentru a prepara acest desert, vei avea nevoie de doar trei ingrediente și puțină apă. Este vorba despre o prăjitură bogată în proteine, pe care o poți face în doar cinci minute. Are doar 80 de calorii, prin urmare nu este bogată în grăsimi. Cu ajutorul a câțiva pași, vei obține un desert incredibil de gustos!
Rețetă de tort cu puține calorii
Ingrediente:
- 8 albușuri de ou;
- 300 grame gem dulce, dietetic;
- 30 grame îndulcitor stevia (sau 60 gr zahăr de trestie sau normal).
Mod de preparare:
- Se încălzește gemul dietetic pe aragaz, la flacără mică.
- Se adaugă jumătate de pahar de apă, pentru a preveni lipirea și arderea compoziției.
- Se toarnă compoziția de gem, mai lichidă, în baza unei forme rotunde ce prezintă 18 cm în diametru.
- Se bat albușurile de ou într-un vas separat, cu telul sau mixerul, până la formarea unei compoziții spumoase.
- Se adaugă îndulcitor și se bate compoziția în continuare, până când albușurile nu se pot scurge.
- Se umple tava cu compoziția obținută pe bază de albușuri și se nivelează cu ajutorul unei lingure.
- Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Se dă tortul la cuptor, după care se setează la temperatura de 160 grade Celsius.
Desertul trebuie lăsat să se coacă timp de 30-35 de minute. Știm că tortul este gata în momentul în care suprafața sa a adevenit aurie. După ce a fost scos din cuptor, desertul trebuie întors cu capul în jos, pe o farfurie de tort. Ulterior, se lasă la răcit și se servește în funcție de preferințe.