Tornadele au făcut prăpăd în Germania. Peste 40 de persoane rănite și pagube uriașe

Tornadele au făcut prăpăd în Germania. Peste 40 de persoane rănite și pagube uriașe
Trei tornade, mii de servicii de urgență și un mort

Trei tornade, mii de servicii de urgență și un mort! Dacă în România vremea este, totuși, cât de când blândă, nu același lucru îl putem spune despre Germania. Din păcate aici fenomenele extreme și-au făcut simțită prezența, lăsând în urmă pagube materiale, și cel puțin 40 de răniți. Tornadele puternice au pus stăpânire pe teritoriul Germaniei, și nu se nunță schimbări pentru următoarele 24 de ore.

Vreme extremă în Europa. Tornade puternice în Germania

Furtuna de vineri seară a provocat pagube de milioane de dolari și a ucis cel puțin o persoană. O altă persoană se află în pericol de moarte. Serviciul meteorologic german (DWD) a confirmat acum trei tornade.

Tornadele au făcut ravagii în Paderborn, Lippstadt și în districtul Lütmarsen din orașul Höxter. Au mai existat două cazuri suspecte pentru Ratingen, în apropiere de Düsseldorf, și din Sauerland, dar acestea sunt încă în curs de examinare.

O tornadă a provocat 43 de răniți prin mai multe orașe din vestul Germaniei, a anunțat poliția germană. Ofițerii din orașul Paderborn au declarat că tornada a smuls acoperișuri și că resturile au fost împrăștiate pe kilometri întregi.

Zece persoane au răni grave, iar viața unei femei este în pericol, au precizat aceștia. De asemenea, un bărbat în vârstă de 38 de ani a murit în urma furtunilor puternice care au lovit regiunea vineri.

Poliția a postat imagini care arată copaci doborâți sau rupți în două și acoperișuri despuiate de țigle, în timp ce imaginile de pe rețelele de socializare păreau să arate coloana de aer învârtită de o tornadă care aruncă resturi.

„Foi de tablă, izolație și alte materiale au fost spulberate la kilometri distanță. Nenumărate acoperișuri sunt acoperite sau grav avariate.

Mulți copaci încă zac pe mașini distruse”, a declarat poliția din Paderborn, care are o populație de aproximativ 150.000 de locuitori.

Trei tornade, mii de servicii de urgență și un mort

Der Spiegel a citat poliția spunând că bărbatul în vârstă de 38 de ani a murit în orașul Wittgert, la aproximativ 180 km sud-vest de Paderborn. El a suferit un șoc electric într-o pivniță inundată, a precizat poliția.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat pentru Der Spiegel că orașul Lippstadt, la aproximativ 30 km de Paderborn, a fost, de asemenea, probabil lovit de o tornadă. Nu au fost raportate persoane rănite.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat că, în localitatea Hellinghausen, aflată în apropiere, o clopotniță a fost smulsă de pe acoperișul turnului unei biserici, iar molozul a fost împrăștiat în curtea bisericii.

Chris Fawkes, prezentatorul BBC Weather, a declarat că Germania se confruntă, de obicei, cu mai multe tornade pe an. Majoritatea, mai spune jurnalistul, sunt de scurtă durată și nu provoacă pagube semnificative.

Acesta a spus că numărul tornadelor raportate în Europa a crescut în ultimii ani. Se crede că acest lucru este în mare parte rezultatul unei mai bune prognoze și al unei mai bune conștientizări.

Jurnalistul apreciază că aceste prgonoze includ apariția rapoartelor din rețelele de socializare. „În ceea ce privește dacă schimbările climatice joacă și ele un rol, acesta este încă un subiect de dezbatere”, a spus Chris Fawkes, prezentatorul BBC Weather.

În mai multe părți ale Germaniei, furtunile cu ploi abundente și rafale de vânt au provocat pagube de milioane de euro. 7.500 de servicii de urgență s-au deplasat la fața locului în NRW. O cabană s-a prăbușit în Bavaria. Un bărbat a murit în Renania-Palatinat.

14 răniți după ce o cabană din lemn s-a prăbușit

Furtuna a făcut ravagii în Bavaria, relatează Der Spiegel. Franconia Mijlocie a fost deosebit de afectată. Acolo, de exemplu, copaci căzuți sau acoperișuri acoperite au declanșat sute de intervenții ale pompierilor. O duzină de persoane au fost rănite când o cabană din lemn s-a prăbușit. În restul Bavariei, furtunile au fost mai puțin severe, au precizat centrele de operațiuni.

14 persoane, printre care mai mulți copii, au fost rănite când cabana din lemn s-a prăbușit în Spalt, în apropiere de Großer Brombachsee. O persoană în vârstă de 37 de ani a fost transportată la o clinică cu răni grave, iar un copil a fost, de asemenea, transportat cu elicopterul la spital.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a poliției, mai mulți turiști se pare că s-au adăpostit în cabana de aproximativ 105 metri pătrați, având în vedere furtuna care se pregătea în Bavaria. Dintr-un motiv necunoscut, aceasta s-a răsturnat apoi într-o parte și s-a prăbușit.