Topul în care România ocupă locul 4! Ce ne-a adus mândrie anul acesta FOTO
Dacă în alte topuri România nu prea ocupă locuri fruntașe, când vine vorba de preparatele tradiționale, suntem în topuri. Celebru Taste Atlas, ca în fiecare an, și în 2022 a realizat un top 100 al celor mai bune preparate. Toate preparatele incluse în topul Taste Atlas sunt tradiționale, iar micii și mămăliga românească nu aveau cum să lipsească.
Taste Atlas a făcut topul celor mai gustoase preparate din lume
Taste Atlas a publicat o listă cu cele mai bune 100 de mâncăruri tradiționale din lume pentru anul 2022. Celebrul site conține o bază de date cu peste 15.000 de mâncăruri tradiționale și produse alimentare locale. Clasamentul se bazează pe peste 100.000 de evaluări ale utilizatorilor.
Preparatele tradiționale din Italia au fost votate ca cele mai bune din lume, cu un scor mediu de 4,69. Pe locul al doilea se situează preparatele din Grecia, cu un punctaj 4,67, urmate de cele din Spania, cu 4,66 de puncte. România, în topul taste Atlas, se află pe locul al patrulea, cu o medie de 4,57 de puncte.
Jamon Iberico de Belota a fost proclamat cel mai bun produs din carne din lume. lheira portugheză este cel mai bun cârnat. Stracciatella italiană a fost catalogată drept cea mai bună brânză din lume. Filipineza Sinigang este cea mai bună supă din lume. Iar Shish Kebab din Turcia este cel mai bun preparat din lume pe bază de carne. Preparatul grecesc Yemista este cel mai bun preparat din lume pe bază de legume, în timp ce Dakos este cea mai bună salată.
Micii, mămăliga și Feteasca Neagră românească, în top
Dacă anul trecut, în Top 100 Feteasca Neagră românească era catalogat ca cel mai bun soi de vin din lume, anul acesta a fost rândul micilor și a celebrei mămăligi să intre în primele 4 preparate tradiționale din lume. În opinia celor de la Taste Atlas, mititei sunt cel mai apropiat lucru de mâncarea de stradă românească.
„Este un fel de mâncare care constă în rulouri de carne tocată la grătar făcute dintr-o combinație de carne de miel, porc, vită și condimente precum cimbru, anason, piper negru și usturoi.
Tradus în limba engleză, mititei înseamnă cei mici, referindu-se la dimensiunea mică a acestor cârnați fără piele.”, spun cei de la Taste Atlas.
Micii sunt cel mai autentic preparat tradițional românesc. Indiferent de ce am sărbători, este un element de bază în bucătăria românească tradițională. Au mai fost introduse și alte preparate tradiționale românești, precum cozonacul, borșul, pasca. Mămăliga, ciorba de burtă, ciorba de fasole, ciorba de pui, drobul și covrigii, s-au regăsit și ele printre preferințele din top.