Topul celor mai „bețive” țări. Ce loc ireal ocupă România, vasluienii vor fi șocați

de: Bișinicu Andreea
01 02. 2021

Nu e un secret pentru nimeni faptul că românilor le place să bea câte un pahar, din când în când. Unii își îneacă amarul după o iubire pierdută, alții sărbătoresc o reușită pe plan profesional, însă cei mai mulți consumă băuturi alcoolice sub forma unei convenții sociale, atunci când se întâlnesc cu prieteni buni, pe care nu i-au văzut demult. Cu toate acestea, românii nu se află în topul celor mai ”bețive” țări. Ce loc ireal ocupă România, vasluienii vor fi șocați când vor citi.

Care este topul celor mai „bețive” țări

Deși se spune că românilor le place băutura, statisticile globale clasează alte țări în topul celor mai „bețive” țări. Este vorba despre Scoția și Marea Britanie. Se pare că englezii și scoțienii au ajuns în fruntea clasamentului internațional în ceea ce privește cât de des se amețesc oamenii atât de mult, încât își pierd echilibrul și nu mai pot fi coerenți atunci când poartă un dialog.

Sondajul global asupra drogurilor (GDS) pentru 2020 sugerează că problema băuturii din Marea Britanie este mult mai periculoasă decât utilizarea oricărui alt medicament. Peste 5% dintre persoanele sub 25 de ani din Marea Britanie care au participat la sondaj au ajuns la spital după ce s-au îmbătat, comparativ cu o medie globală de 2%.

„Britanicii nu au fost niciodată moderați atunci când vine vorba de băut. În timp ce multe alte culturi consideră alcoolul un acompaniament la un eveniment social și se încruntă la gândul de a se îmbăta public, de multe ori l-au îmbrățișat ca o identitate culturală. Provocarea constă în a-i face pe oameni să-și dea seama că a bea puțin mai puțin nu te face plictisitor. De fapt, probabil veți avea o noapte mai bună. Este ca și cum ar trebui să ne lăsăm adolescența în urmă”, a declarat profesorul directorul general și fondatorul GDS pentru The Guardian.

Care sunt țările în care se bea cel mai puțin

Rata internărilor în spital din Marea Britanie din cauza alcoolului a fost mai mare decât în ​​rândul consumatorilor de orice alt drog citat în raport, în afară de heroină, iar consumul de alcool a fost mult mai răspândit, 94% dintre persoanele chestionate din Marea Britanie spunând că au băut alcool în anul trecut, comparativ cu 2,3% care consumaseră heroină. După englezi și scoțieni, pe locul trei în topul celor mai „bețive” țări sunt Australia, pe locul trei, Danemarca se apropie, pe locul patru, iar Finlanda se clasează pe locul cinci, urmați de americani și canadieni.

La polul opus, țările în care se consumă cel mai puțin alcool sunt Spania, Italia, Mexic, Portugalia, Argentina și Columbia. Surpriza românilor este că țara noastră se află abia pe locul șapte atunci când vine vorba de statele în care oamenii se bucură cel mai puțin de licoarea lui Bachus. Potrivit statisticilor, bărbații de peste 25 de ani sunt cei care consumă cel mai mult alcool, cu o medie de 28 de ori pe an.