Top cele mai sărace orașe din România. În ce suferință trăiesc oamenii de aici

de: Năstase Mirabela
23 12. 2020

Care sunt cele mai sărace orașe din România, unde angajații se află aproape de limita supraviețuirii, din cauza faptului că sunt cel mai prost plătiți din țară.

Care sunt cele mai sărace orașe din România

Potrivit unui studiu anual, realizat de GfK privind puterea de cumpărare în Europa, venitul net anual care este disponibil pe cap de locuitor în România, a crescut în 2018 cu 18%, ajungând șa 5.083 euro, de la 4.556 euro în 2017 și 4.181 euro în 2016. Îndicele în ce privește puterea de cumpărare măsurat este reprezentat de venitul net anual pe cap de locuitor, care provine din salarii, pensii, ajutor de șomaj și alocații pentru copii, după scăderea taxelor și a contribuțiilor sociale. De asemenea, populația folosește puterea de cumpărare ca să acopere cheltuielile pentru alimentație, achiziții, întreținere, servicii, vacanțe, asigurări sau pensii private.

Care sunt orașele din România cu o putere de cumpărare peste medie

Astfel, pe lista celor mai sărace orașe din România, cu cea mai mică putere de cumpărare, se înscriu Botoșani, Vaslui, Călărași și Giurgiu, care sunt urmate de Suceava, Piatra-Neamț, Focșani, Buzău, Slobozia, Alexandria, Slatina și Drobeta-Turnu Severin.

De asemenea, pe lista orașelor cu putere de cumpărare sub media națională mai sunt și: Satu-Mare, Maramureș, Bistrița, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Bacău, Iași, Brăila, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Reșița, Târgu Jiu, Zalău, Târgu-Mureș. Orașele care se apropie însă de nivelul mediei pe țară sunt: Ploiești, Pitești, Constanța, Alba Iulia și Arad. În plus, orașele care au o putere de cumpărare peste medie sunt: Brașov și Sibiu. Citește mai departe pe Stiri din lume.