Țara din Europa care a interzis accesul turiștilor români. Cum poți intra în ea, dacă e urgent

Țara din Europa care a interzis accesul turiștilor români. Cum poți intra în ea, dacă e urgent
Cum poți intra pe teritoriul acestei țări

O țară din Europa a interzis românilor călătoriile în scop turistic. Cetățenii români pot intra pe teritoriul acesteia doar dacă au motive bine întemeiate.

Țara din Europa care a interzis accesul turiștilor români

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cetățenii românii pot intra în Cehia doar pentru motive bine întemeiate, cum ar fi întoarcerea la reședință, relații de muncă, studii sau probleme de familie și numai cu prezentarea unui test de tip PCR, fiind excluse călătoriile în scop turistic.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile cehe au revizuit condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Cehe, noile condiții intrând în vigoare începând cu data de 18 decembrie 2020.

Astfel, conform informațiilor comunicate de autoritățile cehe, persoanele care călătoresc din România în Republica Cehia, pot intra pe teritoriul ceh numai pentru motive bine întemeiate, respectiv întoarcerea la reședință, relații de muncă, studii, probleme de familie, fiind excluse călătoriile în scop turistic”, transmite MAE.

Ce trebuie să facă românii pentru a călători în Cehia

Totodată, cei care călătoresc Cehia pentru motive bine întemeiate trebuie să completeze în prealabil Formularul electronic de localizare (Public Health Passenger Locator Form), care este disponibil pe www.prijezdovyformular.cz. De asemenea, aceștia trebuie să prezinte la intrarea în Republica Cehia rezultatul negativ al unui test molecular de tip PCR, nu mai vechi de 72 ore.

Potrivit MAE, acest test poate fi realizat și în termen de cinci zile de la intrarea în Cehia, timp în care persoana în cauză intră în autoizolare până la primirea rezultatului testării.

Excepții de la obligativitatea completării formularului

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că fac excepție de la obligativitatea completării formularului electronic de localizare și de la prezentarea rezultatului negativ al testării pentru coronavirus mai multe categorii de persoane, între care:

  • persoanele care călătoresc pe o durată de cel mult 24 ore în Republica Cehă, pentru probleme care reclamă un grad ridicat de urgenţă;
  • persoanele aflate în tranzit, cu condiția ca persoana în tranzit să prezinte o dovadă în acest sens, iar durata tranzitului pe teritoriul ceh să nu depășească 12 ore;
  • transportatorii internaționali, cu condiția să fie în posesia următoarelor documente: confirmarea calității de lucrător în domeniul transporturilor internaționale, permis de conducere profesionist, contract de muncă;
  • titularii de pașapoarte diplomatice care călătoresc în Cehia pentru o perioadă mai mică de 14 zile, în interes de serviciu;
  • lucrătorii și elevii / studenții transfrontalieri, cu condiția să fie în posesia unei dovezi în acest sens.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-urilor: http://www.mae.ro/node/51905 și praga.mae.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI