Top 7 utilizări secrete ale oțetului alb pentru casa ta. Primele trei sunt geniale

de: Andrei Simion
06 08. 2024

Mult timp, gospodinele au folosit produse de uz casnic din comerț. Cu toate acestea, tot mai multe studii arată că aceste produse sunt periculoase pentru sănătate. De fapt, majoritatea produselor de uz casnic din comerț conțin substanțe chimice extrem de nocive pentru organism. Dar, conform specialiștilor, există cel puțin 7 utilizări secrete ale oțetului alb pentru casa ta, dintre care primele trei, sunt geniale.

Utilizarea oțetului alb în casă

Când vine vorba de acest ingredient, putem folosi oțetul alb pentru a curăța o mulțime de lucruri din casă, cum ar fi blaturile, sticlăriile, capetele de duș și toaletele. De asemenea, oțetul are rolul de a împrospăta rufele și de a descuraja dăunătorii, cum ar fi furnicile.

Este o variantă extrem de bună, în comparație cu o parte din produse de uz casnic din comerț, majoritatea având și substanțe toxice care sunt eliberate ulterior.

Conform specialiștilor, pentru a curăța corect, ai nevoie de produse de uz casnic eficiente. Altfel, cum faci să strălucească acel cuptor murdar, sau cum cureți în profunzime toaleta?

7 utilizări secrete ale oțetului alb pentru casa ta

Din fericire, oțetul alb este soluția economică și ecologică, iar specialiștii vorbesc despre cel puțin 7 utilizări secrete ale oțetului alb pentru casa ta.

Ceea ce mai trebuie să știi, este că oțetul alb deodorizează, dezinfectează și chiar face carnea mai fragedă. Asta face că utilizările oțetului alb să fie aproape nelimitate.

Așadar, descoperă aceste 7 utilizări secrete ale oțetului alb pentru casa ta:

1. Dezinfectați biberoanele

Curățați biberoanele cu oțet alb și apă caldă. Pentru a elimina mirosul de oțet, clătiți cu apă caldă.

2. Deodorizează pantofii urât mirositori

Înmoaie tălpile interioare într-o soluție de apă caldă și oțet alb timp de câteva ore. Lasă-le să se usuce complet înainte de a le pune la loc. Gata cu mirosurile neplăcute.

3. Elimină buruienile

Pune oțet alb nediluat într-o sticlă cu pulverizator pentru a elimina buruienile

4. Previne exfolierea vopselei

Înainte de a vopsi pereții, ușile și mobila, curățați-le cu oțet alb pentru a preveni exfolierea vopselei.

5. Deblochează țevile

Toarnă 175g de bicarbonat în scurgere. Adăugați 25cl de oțet alb și lăsați spuma să își facă magia. Termină cu o clătire cu apă caldă.

6. Face carnea mai fragedă

Adaugă un strop de oțet alb la marinadele tale pentru a înmuia carnea , chiar și cele mai dure bucăți.

7. Capcana infailibilă pentru țânțari

Umpleți un pahar mic cu oțet de cidru. Acoperiți partea superioară a paharului cu folie de plastic. Faceți câteva găuri în folie și adio țânțarilor.