Top 7 cele mai frumoase sate din România. Locurile superbe în care te poţi bucura de tihnă şi de iarbă verde
Veșnicia s-a născut la sat – așa sună celebrul vers din poezia Sufletul satului, a lui Lucian Blaga. Și mult adevăr este în el! Frumusețea originală a naturii, vorbele de duh ale bătrânilor, puritatea ființei umane… toate conturează, fără îndoială, un mic strop din desăvârșita magie a existenței.
O oază de liniște și de eternitate sunt satele ascunse-n inima României, mult admirate de străini, dar mai puțin cunoscute printre conaționali. Sunt locuri superbe, în care te poți refugia de aglomerația fizică, emoțională și mentală a vieții de zi cu zi. Aici, totul e colorat și când închizi ochii.
Top 7 cele mai frumoase sate din România
1. Rimetea, județul Alba. Este considerat de străini cel mai frumos cătun din România. Foarte bine conservată până astăzi, zona oferă un tablou al naturii care nu te costă mult. Legenda spune că aici soarele răsare în fiecare dimineață de două ori.
Află detalii: Locul din România considerat de străini „cel mai frumos din ţară”. Puţini au ajuns aici, priveliştea îţi taie răsuflarea
2. Dorna Arini, județul Suceava. Este o zonă ce poate fi vizitată și descoperită de turiști indiferent de sezon. Aici găsești numeroase activități turistice, oferte de cazare avantajoase și obiective interesante de vizitat. Căprioarele sălbatice sunt mereu admirate în cadrele naturale.
Ce să vizitezi, dacă ești adeptul vacanțelor în familie
3. Mărișel, județul Cluj. Este cea mai mare comună din Europa, ca suprafață, care este locuită. Oamenii sunt foarte primitori. Este o zonă perfectă pentru vacanțele-n familie. Chiar și mâncarea se poate prepara, la cerere, pentru bebeluși sau copii.
4. Crișan, județul Tulcea. Este satul în care turiștii călătoresc pentru a admira Dunărea. Aici ajungi doar pe apă, având posibilitatea de a admira viețuitoare specifice zonei. Și copiii se pot distra în condiții de maximă siguranță aici. Totul este autentic.
Unde poți admira un mic colț de rai
5. Nucșoara, județul Argeș. Nu mai puțin de 2.544 de fagi seculari și-au găsit aici căminul. Zona de munte oferă peisaje spectaculoase pentru privirile tuturor curioșilor. Tradiția spune că primul om care a locuit aici și-a pus bazele casei lui lângă un mic nuc.
6. Breb, județul Maramureș. Aici ești martor al unui colț de rai. Porți arătoase, cioplite în lemn, majoritatea deschise urează bun venit încă de la intrarea în sat tuturor turiștilor. Intimitatea este cu totul deosebită. Țăranii încă mai practică activitățile de odată. Peisajul este divin.
Află detalii: Satul din România în care timpul s-a oprit în loc. Are peisaje de basm, biserici unice în lume şi tradiţii speciale
7. Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud. Aici poți descoperi locul care a jucat rol de sursă de inspirație pentru Bram Stoker, pe vremea când a scris celebrul roman Dracula.