Top 5 lacuri superbe din România. Trebuie să le vizitezi în această toamnă, au ceva aparte!
Mare, munte, podiș, deltă, râu, lac – România prezintă un relief cum rar întâlnești. Întinderile de ape din țara noastră conturează peisaje de vis, însă puțini sunt cei care au văzut splendoarea acestora. Playtech Știri îți prezintă un top al celor mai superbe cinci lacuri din țara noastră. Vizitează-le și tu! Foto
Cinci lacuri superbe pe care trebuie să le vizitezi
Puține sunt teritoriile care se bucură de forme de relief atât de variate precum în România. Aici găsești cadrele potrivite și pentru iubitorii de mare, dar și pentru pasionații de munte. Podișurile, delta, râurile și lacurile nu lipsesc din peisajele superbe vizitate de turiștii străini în țara noastră.
Nu mulți români sunt la curent cu splendoarea peisajelor din România. Dacă îți place să călătorești, Playtech Știri îți prezintă în materialul de astăzi un top 5 cele mai frumoase lacuri pe care trebuie să le vizitezi și tu în toamna aceasta. Cadrele sunt de vis, așa cum se poate remarca și în galeria foto.
1. Lacul Ochiul Beiului
Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița din România ascunde Grădina Edenului, spun unele voci. La confluența râului Beu cu râul Beuşniţa a luat naștere unul dintre cele mai spectaculoase lacuri, de o limpezime de cleștar albastru-verde. Este recunoscut datorită faptului că nu îngheață niciodată.
2. Lacul Bolboci
Numit și Marea din Bucegi, lacul Bolboci nu este natural, ci unul de baraj artificial, situat pe râul Ialomița, la aproximativ opt kilometri de Sinaia. Mai puțin cunoscut de români, acesta prezintă ape foarte întinse. De aici poți ajunge și la alte obiective turistice, cum ar fi Babele sau lacul Scorpoasa.
3. Lacul Albastru
Puțini români știu, însă lacul Albastru din Maramureș este singurul din lume care își schimbă culoarea deseori. Lumina și sezonul/anotimpul sunt două dintre principalele elemente care influențează starea apei. Uneori poate fi de culoare albastru deschis, alteori maro.
În anul 2000, lacul Albastru din Baia Sprie a fost declarat arie protejată. Întinderea de ape se află chiar la poalele munților Gutâi.
4. Lacul Bicaz
Nici lacul Bicaz nu este natural, așa cum ar putea fi tentați mulți să creadă. Acesta se află în Neamț, la doar patru kilometri de localitatea Bicaz. Zona a acaparat mulți turiști în ultimii ani de zile datorită peisajelor superbe din regiune. Munții îți taie răsuflarea, iar apa permite efectuarea scufundărilor.
5. Lacul Iezer
Este poate cel mai cunoscut lac din Munții Rodnei și face parte din rezervația naturală Pietrosu Mare. Traseul către el nu este cel mai ușor, mulți turiști renunțând pe la jumătatea drumului. Merită, însă, să îl vezi. Este lac glaciar, înconjurat de munți. Aici poți să te refugiezi din mijlocul agitației orașului.