Top 5 alimente care îți îmbunătățesc creierul. Specialiștii au dat răspunsul clar

de: Stan Nicu
08 07. 2023

Românii încearcă să mănânce sănătos pentru o bună sănătate fizică și psihică. Specialiștii în sănătate au prezentat top 5 alimente care îți îmbunătățesc creierul. Cercetătorii au dat răspunsul clar.

Care sunt cele 5 alimente care ajută creierul. Care sunt cei cinci dușmani ai creierului

A avea grijă de dieta noastră este esențial pentru o bună sănătate fizică și psihică. În funcție de nevoile și cerințele nutriționale ale fiecărei persoane, aportul anumitor tipuri de alimente poate fi încurajat.

Spre exemplu, o persoană care are anemie ar trebui să consume o proporție mai mare de alimente bogate în fier, precum scoici, fistic sau linte. Specialiștii au spus și ce trebuie să mănânci dacă vrei să-ți crești puterea creierului. Există, de asemenea, unele alimente care sunt bune pentru hrănirea creierului și îmbunătățirea memoriei.

Peștele gras face bine creierului

Peștii grași, cum ar fi păstrăvul, somonul sau sardinele, sunt bogați în proteine, vitamine B și acizi grași Omega-3. Toți acești nutrienți ajută vasele de sânge din creier să controleze tensiunea arterială și să promoveze dezvoltarea mentală.

Afinele, un aliment bun pentru creier

Afinele sunt excelente pentru menținerea unei bune funcții a creierului pe termen lung. Sunt bogate în flavonoide și antioxidanți.

„Pe lângă îmbunătățirea sănătății creierului, ele încetinesc și îmbătrânirea creierului, îmbunătățesc memoria și capacitatea de învățare”, anunță specialiștii.

Dintre toate legumele care există, broccoli este una dintre cele mai bune. Este o sursă bogată de antioxidanți și vitamina K și are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și neuroprotectoare, substanțe care împiedică radicalii liberi să afecteze creierul.

Cum ajută banalele semințe de dovleac creierul

Unul dintre alimentele cu care crește puterea creierului sunt semințele de dovleac. Au un conținut mare de minerale precum zinc, fier, cupru și magneziu. Acestea sunt foarte importante pentru memorie, funcția creierului, precum și pentru concentrare.

Ultimul, dar nu și cel din urmă este spanacul. Spanacul, o legumă cu frunze verzi care oferă mai multe moduri de a fi pregătit și consumat. Spanacul are antioxidanți, acid folic și vitamina E. Unul dintre principalele beneficii ale spanacului este că încetinește declinul cognitiv și îmbunătățește memoria.

Vlad Ciurea, despre dușmanii creierului

După ce v-am prezentat cele cinci alimente care fac numai bine creierului, vă prezntăm care sunt cei cinci dușmani ai creierului uman. Aceștia au fost dezvăluiți de neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul (pentru că strânge vasele) şi drogurile (astea din urmă mă îngrozesc)”, a declarat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea.