Top 3 reţete simple de post care te fac să uiţi de carne. Nici nu îţi vei da seama că sunt vegane
Top 3 reţete simple de post care te fac să uiţi complet de carne. Dacă ați decis să țineți post sau să renunțați definitiv la produsele de origine animală, puteți opta pentru o alimentație vegană. Să gătiți rețete de post nu este dificil deloc, mai ales că există mulțime de variante de înlocuire a cărnii. Aceste reţete sunt gustoase, săţioase şi pot fi adaptate după preferinţele personale. Iată trei preparate simple şi delicioase pe care le puteți face acasă:
Preparate de post sănătoase și ușor de gătit
Supă cremă de dovleac:
Ingrediente:
- 1 dovleac mic, curăţat şi tăiat cubuleţe
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 4 căni de supă de legume
- sare şi piper după gust
- ulei de măsline.
Instrucţiuni:
Într-o oală mare, căliţi ceapa şi usturoiul în ulei de măsline până devin aurii. Adăugaţi cubuleţele de dovleac şi supa de legume. Lăsaţi să fiarbă până când dovleacul este moale. Folosiţi un blender pentru a transforma compoziţia într-o supă cremoasă. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Serviţi cu crutoane sau seminţe prăjite.
Tocăniţă de ciuperci
Ingrediente:
- 500g ciuperci, feliate
- 2 cepe mari, tocate
- 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
- 2 cartofi, tăiaţi cubuleţe
- 2 căni de supă de legume
- sare, piper, cimbru uscat
- ulei de măsline.
Instrucţiuni:
Căliţi ceapa în ulei de măsline până devine aurie. Adăugaţi ciupercile şi lăsaţi-le să se călească până când îşi reduc volumul şi încep să lase suc. Adăugaţi morcovii şi cartofii şi continuaţi să gătiţi timp de câteva minute. Turnaţi supa de legume peste legume, adăugaţi condimentele şi lăsaţi să fiarbă până când legumele sunt moi şi tocăniţa are o consistenţă groasă. Serviţi cu pâine proaspătă sau orez fiert.
Vezi și: Ce să pui în apa pentru fasolea bătută. Leguma banală care îi dă tot gustul, sigur o omiţi
Salată de linte
Ingrediente:
- 1 cană de linte uscată
- 1 ceapă roşie mică, tocată fin
- 1 morcov, ras
- 1 ardei gras, tăiat cubuleţe
- sucul de la o lămâie
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare şi piper după gust
- mărar proaspăt tocat (opţional)
Instrucţiuni:
Gătiți lintea conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Amestecaţi lintea gătită cu ceapa, morcovul şi ardeiul gras. Într-un bol mic, combinaţi sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper. Turnaţi dressingul peste salată şi amestecaţi bine. Dacă doriţi, presăraţi mărar proaspăt tocat deasupra. Lăsaţi să se răcească în frigider timp de aproximativ o oră înainte de servire. Poftă bună!
Vezi și: Langoş de post, reţetă veche. Ce pun unguroaicele în aluat, doar aşa ies pufoase