Top 3 reţete de plăcintă cu mere. Aşa le făceau bunicile noastre, au gustul vremurilor de altădată, ingredientele secrete
Plăcinta cu mere este unul dintre preparatele care-i duce pe mulți cu gândul la copilărie. Pe lângă faptul că este delicioasă, aceasta se pregătește într-un timp scurt. Vă propunem trei rețete simple de plăcintă cu mere, care vor avea gustul vremurilor de altădată. Iată ce trebuie să faceți!
Cum se face plăcinta de mere clasică?
O primă astfel de rețetă este cea de mere clasică. Pentru prepararea acestui desert vei avea nevoie de:
- 1 kg de mere
- 140 g de zahăr
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 3 linguri de făină
- Pentru aluat
- 225 g de unt, la temperatura camerei
- 50 g de zahăr pudră vanilat
- 2 ouă 350 g de făină simplă
- frișcă bătută moale, pentru a servi
Primul pas constă în punerea merelor într-o tavă. E recomandat ca aceasta să fie tapetată cu hârtie de copt. De asemenea, e important ca merele să fie tăiate în sferturi și curățate. În timp ce preparăm aluatul, putem acoperi merele cu mai multe prosoape de hârtie.
În ceea ce privește aluatul, tot ce trebuie să facem este să batem untul și zahărul într-un castron mare. Când acestea sunt amestecate bine, este recomandat să spargem un ou întreg și un gălbenuș.
Toate ingredientele se bat împreună timp de un minut. Folosindu-vă de o lingură de lemn, puteți adăuga făina. Ideal ar fi să adaugați câte o treime pe rând. Spre final, putem oferi aluatului o formă de minge și îl putem acoperi cu folie alimentară. Îl putem lăsa la rece pentru 45 de minute. Între timp, se amestecă 140g de zahăr, scorțișoara și făina pentru umplutură într-un castron suficient de mare pentru a încăpea merele mai târziu. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga și nuci.
Când au trecut cele 45 de minute, putem lua aluatul și putem tăia o treime din el. Cu partea aceea de aluat puteți realiza o formă de plăcintă – rotundă de 20-22 cm și adâncă de 4 cm. Din cealaltă parte de aluat puteți face un cerc al cărui diametru să fie de 28 de cm. Când aluatul este așezat în tavă, puteți pune umplutura. Peste umplutură se pune capacul făcut din aluat. Pentru un aspect plăcut, puteți unge plăcinta cu ou. Aceasta se lasă la cuptor timp de 40 45 de minute.
Plăcintă cu mere rapidă și simplă
Există și o altă rețetă de plăcintă cu mere care se poate prepara mai rapid. Pentru aceasta, vei avea nevoie de:
- 225 g de făină
- 140 g de unt sau margarină
- 3 mere mari de gătit
- 2 linguri de miere un vârf de cuțit de scorțișoară
- un vârf de cuțit de condimente amestecate
- 1 ou, bătut
- Înghețată pentru a servi
Înainte de a începe prepararea propriu-zisă a acestei rețete, este indicat să încălziți cuptorul la 180 de grade. După ce ați făcut acest lucru, puteți trece la prepararea aluatului.
Peste făina cernută, puteți adăuga untul sau margarina. Aceste două ingrediente se amestecă până când se obține o compozizție care seamănă cu pesmetul. Peste compoziția obținută se aduagă 3 linguri de apă rece. Aluatul obținut se înfășoară într-o folie alimentară și se pune la frigider.
Cât timp aluatul stă la frigider, puteți pregăti compoziția pentru plăcintă. Este important ca merele să fie curățate și tăiate în felii egale. Merele se stropesc cu miere, scorțișoară și amestec de condimente. Nu uitați să adăugați și două linguri de apă.
Când timpul a trecut, puteți lua aluatul și îl puteți întinde. Foaia de aluat se poate pune peste mere. Este important să faceți o mică tăietură pentru ca aerul să poată ieși afară. Înainte de a o băga la cuptor, este indicat să o ungeți cu un ou bătut. În 20-30 de minute, plăcinta ar trebui să fie gata.
Rețetă de crumble cu mere
Și ultima dar nu cea din urmă, rețetă de crumble cu mere.Pentru această rețetă vei avea nevoie de:
- Pentru umplutură
- 570 g de mere
- 2 linguri de zahăr pudră
- Pentru crumble
- 175 g de făină simplă
- 110 g de zahăr pudră
- 110 g de unt rece
- Pentru topping (opțional)
- 1 lingură de fulgi de ovăz
- 1 lingură de zahăr
- frișcă sau înghețată, pentru a servi
Și de această dată, puteți încălzi cuptorul la 170 de grade. Primul pas constă în amestecarea merelor decojite cu 2 linguri de zahăr pudră. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă rotundă de copt de 23 de cm.
În paralel, se amestecă făina cu zahărul pudră. Peste compoziție se toarnă untul. Compoziția obținută trebuie să aibă o structură nisipoasă. Amestecul obținut se pune peste merele. Folosindu-vă de o furculită puteți uniformiza aspectul.
Pentru un plus de savoare, puteți presăra 1 lingură de fulgi de ovăz dar și o lingură de zahăr brun. Tava se pune la cuptor pentru 35- 40 de minute. Puteți servi desertul alături de frișcă sau înghețată.
Citește și: Plăcintă cu mere, reţeta bunicii. Ingredientul secret care schimbă tot, aşa iese fragedă şi aromată