Top 10 cele mai sigure orașe din lume. Unde ți-ai putea face liniștit concediul de vara aceasta

Top 10 cele mai sigure orașe din lume. Unde ți-ai putea face liniștit concediul de vara aceasta

Dacă plănuiești să mergi în vacanță sau să te muți de tot din România, ar fi bine să ai în vedere un top 10 cu cele mai sigure orașe din lume.

Nimic nu este mai important decât să fii în siguranță când mergi pe stradă sau când te deplasezi cu mijloace de transport în comun. Cu toate acestea, multe dintre orașele pe care s-ar putea să le clasifici ca fiind interesante, nu se pot lăuda cu un grad rezonabil de pace și liniște. Dacă te încântă să-ți petreci seara pe stradă sau ai avut în trecut probleme cu tâlhării, ar fi bine să ocolești anumite destinații de vacanță.

Partea bună este că există un top 10 cu cele mai sigure orașe din lume. Acesta este realizat de organizația The Economist Intelligente Unit și e actualizat în fiecare an. Pentru ca un oraș să intre în top, se iau în calcul particularități precum siguranța personală, stabilitatea în infrastructură, calitatea serviciilor medicale și securitate tehnologiilor digitale.

Pe locul 10 se află New York, singurul oraș din Statele Unite ale Americii care a reușit să intre în top 10. Orașul a avut o perioadă neagră la începutul anilor `90, când erau înregistrate aproximativ șase crime pe zie. Între timp, situația s-a îmbunătățit semnificativ, chiar și dacă ai în vedere amenințările teroriste.

Melbourne este un oraș cu patru milioane de locuitori care care stă foarte bine la capitolul infrastructură. Speranța de viață în orașul australian este de 86 de ani, iar numărul accidentelor rutiere și feroviare este infim.

Toronto, cel mai îndrăgit oraș al canadienilor, este perfect pentru a-ți crește copii și a-ți desfășura activitățile zilnice. Pe lângă siguranță, mediul de afaceri este propice, nivelul de democrație, costul vieții este rezonabil, iar speranța de viață este crescută.

Zurich este pe locul șapte, deși se mândrește cu primul loc din prisma performanței serviciilor medicale și a securității infrastructurii. Nivelul de prosperitate al orașului facilitează investițiile în siguranța urbană.

Sydney are 4,5 milioane de locuitori și se află pe poziția a șasea în acest top 10. Singura sa problemă constă în deficiențele pe partea de securitatea online. Ca referință, Australia are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalității cibernetice.

Amsterdam este pe locul cinci în top, cu 820.000 de locuitori și unele dintre cele mai relaxate legi din lumi pentru consumul de marijuana și prostituție. Stockholm este pe patru și este printre puținele orașe din afara Asiei care se laudă cu un nivel exemplar de siguranță a individului. Osake are 2,6 milioane de locuitori și este pe trei în acest top. Singapore este pe 2, în mare parte datorită legilor incredibil de aspre pentru furt și orice alte acte de tâlhărie. Tokyo este pe prima poziție, cu o populație de 13,3 milioane de locuitori.

Sursa: Business Insider
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI