Toni Grecu, dezvăluiri cutremurătoare după ce s-a vindecat de Covid-19: „O parte din plămâni a dispărut”

Toni Grecu, dezvăluiri cutremurătoare după ce s-a vindecat de Covid-19: „O parte din plămâni a dispărut”
Toni Grecu, adevărul despre starea sa de sănătate

Toni Grecu, fondatorul grupului umoristic „Divertis”, a fost una dintre persoanele publice grav afectate de infecția cu Covid-19. Din păcate, starea sa de sănătate le-a dat emoții tuturor, însă în prezent se reface și se roagă să fie bine. În cursul serii de luni, actorul a povestit care este starea actuală de sănătate.

Ce greșeală l-a adus în stare gravă

La o lună de la internarea urgentă în spital, Toni Grecu și-a găsit puterea de a povesti momentele grele prin care a trecut, dar și greșelile care i-au agravat starea. Actorul a fost dependent de oxigen, dar din fericire, el nu a fost intubat și nici internat în secția de Terapie Intensivă.

”Am făcut o formă severă a bolii…Din păcate, o parte din plămâni a dispărut! Acum, lucrurile sunt ok, lucrurile merg spre bine. N-am fost intubat, n-am fost la Terapie Intensivă, am avut o formă gravă, dar nu chiar atât de gravă.

La un moment dat, ca să pot să respir, am avut nevoie de 10 l de oxigen. Din fericire, am depășit repede momentul, apoi lucrurile au evoluat spre bine și am fost externat”, a povestit comediantul, într-o emisiune TV.

Fondatorul grupului “Divertis” consideră că una din greșelile majore care i-au agravat starea a fost aceea de a amâna internarea urgentă în spital. Acesta a sperat că va trece prin boală acasă, deși starea de sănătate se înrăutățea de la o zi la alta.

„În primele 3 zile am avut frisoane, transpirații masive și temperatură. Am zis că așa e boala și că o tratez acasă. Am urmat indicațiile medicului, doar că în ziua a patra de boală, am făcut temperatură 39 și am decis să merg de urgență la spital.

Când am ajuns la spital deja plămânii erau afectați în proporție de 50%. În trei zile, boala m-a destabilizat complet. Nu puteam să stau mai mult de un minut în picioare și nu puteam să merg la toaletă fără oxigen!”, a adăugat Toni Grecu, la ProTV.

Toni Grecu se afla la Matei Balș în momentul incendiului

Artistul se numără printre pacienții care se aflau internați în pavilionul V al spitalului “Matei Balș” atunci când a izbucnit încendiul devastator. Acesta se afla la etajul doi, iar incendiul a izbucnit la parter. Ulterior, Toni Grecu a fost transferat și el la Spitalul “Sf. Pantelimon”, fiind evaluat de medicii de acolo.

„Toni este evaluat acum de medicii de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Nu știu care este exact starea lui. Știu doar că incendiul a avut loc la parter, iar Toni se afla într-un salon de la etajul doi”, a declarat pentru Libertatea Cristina Grecu, soția artistului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI