Tocană țigănească, după rețeta Narcisei Birjaru din finala Chefi la Cuțite 2021
Narcisa Birjaru a făcut senzație la Chefi la Cuțite cu preparatele ei. Tânăra a avut atât de mult gust în farfurie, încât a ajuns în finală și a câștigat marele premiu de 30.000 de euro.
Tocană țigănească, după rețeta Narcisei Birjaru
Chef Cătălin Scărlătescu a fost impresionat de fiecare preparat pe care Narcisa l-a făcut și cu greu a reușit să o recunoască în farfurie. De la burger, tocană țigănească, prăjtura lui mamaie sau preparate fine dining, Narcisa a avut o evoluție spectacloasă.
Este prima femeie care a reușit să câștige concursul, dar semnătura ei personală este tocănița țigănească, un preparat care i-a impresionat pe toți cei care au gustat din el.
Cum prepari tocana țigănească a Narcisei Birjaru
Ingrediente:
- 500 gr carne de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras, roșu
- 250 gr pastă de roșii
- 1 lingură untură de porc
- sare și piper, după gust
- paprika afumată
- 2 foi de dafin
- 1 crenguță de cimbru
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare tocană țigănească
Legumele se curăță, se spală și se toacă mărunt. Carnea se curăță de tendoane și se taie în cubulețe. Într-o tigaie se pune untură la încins și bucățile de carne se lasă la rumenit pe toate părțile până își schimbă culoarea și au căpătat o crustă pe toate părțile.
Se adaugă sare și piper, apoi ceapa se taie solzișori, morcovul se dă prin răzătoare și ardeiul gras se taie fâșii.
Se adaugă și legumele alături de carne, se amestecă bine și când totul est pătruns, se adaugă pasta de roșii și se pune apă cât toate ingredientele să fie acoperite. Se pun condimentele, foile de dafin, paprika afumată, o crenguță de cimbru și se lasă să fiarbă până sosul se îngroașă.
Ar trebui să rămâi cu jumătate din cantitatea inițială de lichid. După ce oprești focul, se presară pătrunjel verde, tocat mărunt din abundență. Se servește cu mămăliguță sau pâine de casă și poți pune deasupra tocăniței și un ou ochi prăjit și brânză rasă pe deasupra.
Tocănița Narcisei a fost atât de populară, încât unii concurenți s-au enervat și au început să spună că Chefi la Cuțite înseamnă mai mult decât o tocăniță.
Cu atât mai mare le-a fost frustrarea, cu cât tânăra a și câștigat sezonul 9 al emisiunii.
„N-am știut să joc sezonul ăsta. Poate mă înscriu în sezonul 10 și vin cu lecțiile învățate. Mă duc și eu la bunică-mea, iau și eu două rețete, fac de două ori tochitură și poate am și eu șanse de finală în sezonul 10. Aia e. Sunt cel mai frustrat concurent al sezonului 9’, a spus Ștefan Borleanu, cuțitul de aur din echipa lui Chef Florin Dumitrescu.