Toboșarul care a suferit arsuri grave în Colectiv face primele declarații după sentință. „Cei din mormânt nu au linişte oricum”

Toboșarul care a suferit arsuri grave în Colectiv face primele declarații după sentință. „Cei din mormânt nu au linişte oricum”
Cristi Filipescu, tobosarul ranit grav in Colectiv

Cristi Filipescu, 45 de ani, toboșarul care a suferit arsuri grave în clubul Colectiv a făcut primele declarații după sentință. Tânărul a spus că cei din mormânt nu au linişte. Condamnările date astăzi în dosarul Colectiv ar trebui să aducă liniște supraviețuitorilor și familiilor celor care au pierit în clubul de noapte din Capitală, însă nu este deloc așa.

Cristi Filipescu, toboșarul rănit grav în Colectiv, declarații după sentința finală în dosar. „Oamenii din mormânt și cei care…”

Dosarul Colectiv a fost finalizat după mulți ani de așteptare. Curtea de Apel București a dat joi, 12 mai 2022, sentința definitivă în dosar. Astfel, patronii clubului Colectiv, precum și Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, acolo unde se află clubul, au fost condamnați la închisoare cu executare.

Astfel, Cristi Filipescu, toboșarul care a suferit arsuri pe 45% din corp în Colectiv, emoționat, tulburat, își găsește greu cuvintele, întrucât gândurile sale zboară la cei care au murit în urma acelui incendiu devastator și care, crede el, nu își vor găsi vreodată liniștea, indiferent de pedepsele date.

Cristi Filipescu nu are încredere în justiția din România

De asemenea, Cristi Filipescu nu crede că în România se poate vorbi despre justiție, referindu-se la „trucurile” la care apelează mulți dintre cei condamnați la închisoare pentru a ieși cât mai repede din închisori.

„Ce vreau să se știe e că cei din mormânt nu au niciun fel de liniște oricum. Atât! Nu știu ce să zic. Nu am încredere în justiția română. Mai scrii o carte, te comporți frumos etc și ieși mai repede din orice pușcărie. M-am convins în ultimii ani cum stă treaba asta. Pe mine altceva mă interesează în mod direct. Oamenii din mormânt și cei care suferă în continuare să fie bine acolo unde sunt”, a spus Cristi Filipescu, potrivit impact.ro.

Mihai Grecea crede că s-a făcut justiție, dar nu dreptate

De asemenea, Mihai Grecea, un alt supraviețuitor al incendiului de la Colectiv, crede că după șase ani și jumătate de la nenorocire, se face în sfârșit justiție, dar nu dreptate.

Mihai Grecea punctează  că lupta nu a ajuns la final, existând nevoia unor răspunsuri cu privire la „moartea răniților și a relelor tratamente primite de ei în sistemul nostru public de sănătate, legate de decizia sau indecizia unora de a-i transfera la spitale din vest, care ar fi putut salva vieți sau mai alina din durerile atroce prin care au trecut mulți dintre cei 180 de răniți de la Colectiv”.

Tatăl lui Andrei Buca, mort în Colectiv, spune ca fiecare să-și facă treaba pe care o are de făcut

Dorin Buca, tatăl lui Andrei Buca, decedat în incendiul din Colectiv, mărturisește că nimic nu este simplu când vine vorba despre tragedia din acea noapte.

„Acum șase ani și jumătate soarta i-a lovit mai întâi pe cei din club. Apoi pe supraviețuitori și pe rudele celor dispăruți. Acum a venit rândul lor (cei condamnați la închisoare în dosarul Colectiv n. red.). Trebuie să încercăm să învățăm să ne vindecam împreună și să ne facem fiecare treaba, acolo unde suntem implicați!”, a declarat Dorin Buca, conform sursei citate mai sus.