Ține carnea în lapte înainte să o pui pe grătar. Secretul celor mai buni bucătari

de: Manolică Anca
30 04. 2023

Fie că este vorba de o cină mică în familie sau de o petrecere cu prietenii, grătarul este întotdeauna o alegere bună. Însă unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de a obține preparate delicioase, este felul în care pregătim carnea pentru a fi gătită. Iată, așadar, de ce e bine să o ții în lapte, înainte de a o pune pe grătar. Secretul marilor chefi bucătari!

De ce să ții carnea în lapte înainte să o pui pe grătar

Atunci când vine vorba de o mâncare bună, gustul este cel mai important aspect, urmat îndeaproape de consistență. Găsirea unor tehnici bune pentru a le realiza pe amândouă poate fi dificilă, dar ele trebuie să fie luate în considerare cu atenție atunci când dorești să pui pe masă o friptură ca la carte.

Dacă preparare cărnii la grătar este una din metodele tale preferate de a consuma friptura, ei bine, în rândurile de mai jos îți vom dezvălui un secret al marilor bucătari.

Avem pentru tine cea mai bună metodă de a frăgezi carnea înainte de a o pune pe focul încins, astfel încât să ți se topească în gură în momentul în care o savurezi. Pe deasupra, te vei alege și cu multe laude din partea celorlalți invitați de la masă.

Citește și: Cu ce să ungi grătarul înainte să pui carnea. Vei avea cele mai gustoase fripturi

Secretul marilor bucătari

Printre cele mai eficiente metode de frăgezire a cărnii este cea în care se folosește laptele. Rezultatul este unul cu adevărat delicios. Așadar, pentru început, trebuie să fierbi un litru de lapte și să îl dai în clocot o singură dată.

Oprește apoi focul și adaugă două linguri de tărie (coniac sau whisky), pune carnea în amestec și las-o să se marineze preț de aproximativ o oră. După ce a trecut timpul, o poți condimenta pentru grătar, după preferințe.

De asemenea, o altă variantă excelentă de a frăgezi carnea este să o pui în vin, bere sau apă minerală de cu o zi înaint. O poți condimenta apoi cu cu piper, busuioc, coriandru, foi de dafin, boia de ardei iute. Ideal ar fi ca, înainte de a o condimenta, să o bați cu un ciocan de șnițele pentru a se pătrunde mai bine.

Citește și: Cât se țin micii pe grătar. Secretul ca să iasă suculenți și gustoși