Tichete de masă pentru pensionari. Când ar putea fi eliberate primele bonuri valorice
Pensionarii din România ar putea să beneficieze de tichete de masă, pe lângă pensia lunară primită de la stat. Primele bonuri valorice ar putea fi eliberate în viitorul apropiat, după cum anunță și oficialii, iar întregul proiect va cuprinde milioane de pensionari, care vor putea beneficia de respectivele bonuri.
Tichete de masă pentru pensionari
Este vorba despre mai mult de 4,5 milioane de pensionari din România, care ar putea să beneficieze de aceste tichete de masă, alături de alte facilități, pe care le primesc în momentul de față. Potrivit celor de la adevărul.ro, este vorba despre cel mai nou proiect de act normativ, care se află în plină dezbatere la nivelul Camerei Deputaților, aflată în for decizional.
„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii şi asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum şi de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, arată unul dintre punctele propunerii legislative, care ar putea fi adoptată la nivel de țară.
De asemenea, cei peste 4 milioane de pensionari ar putea să primească aceste bonuri de masă la schimb pentru tichetele de călătorie pe care nu le utilizează. Parlamentarii care se află în spatele propunerii de lege au mai subliniat că este vorba despre o cifră de 4.537.000 de pensionari, care se află în prezent în evidență, la Casa Națională de Pensii Publice. În plus, beneficiari ar putea deveni și cei care sunt în evidența Caselor Sectoriale de Pensii. Acest aspect a fost punctat de către deputatul Ştefan Alexandru Băişanu.
Când ar putea fi eliberate primele bonuri valorice
„De acestea (n.r.: tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi cei aflaţi în evidenţa Caselor Sectoriale de Pensii”, transmit inițiatorii actului normativ.
Totuși, trebuie ținut cont și de faptul că această propunere legislativă a fost respinsă, în primăvara anului 2019, de către Senat, iar în prezent se află în dezbatere la Camera Deputaților.