Dezvăluirea cutremurătoare a fiicei unei asistente, răpuse de Covid-19: „N-am putut să-i spun „mama, s-ar putea ca ăsta să fie adio””

Dezvăluirea cutremurătoare a fiicei unei asistente, răpuse de Covid-19: „N-am putut să-i spun „mama, s-ar putea ca ăsta să fie adio””
Andreea, fiica Ioanei

Cifrele infectărilor și ale deceselor Covid-19 reprezintă un motiv de spaimă pentru toți românii, însă doar cei care au o asemenea experiență cruntă pot simți durerea în cea mai pură formă. Acesta este și cazul Andreei, care și-a pierdut mama după ce a ajuns în stare gravă la ATI. Totul s-a întâmplat repede, însă fiica pacientei a rămas cu dureri și regrete care o vor urmări pentru tot restul vieții.

Andreea, apel către nevaccinați

Fiica Ioanei, femeia care a murit la ATI infectată cu Covid-19, a acceptat să facă publică povestea mamei sale, în speranța că va ajuta alte persoane să nu treacă prin durerea pe care o simte în acest moment, la o săptămâna după pierderea celei mai dragi persoane din viața sa.

Ioana avea 70 de ani și nu era vaccinată de Covid-19 din frică, deși lucrase ca asistentă o viață întreagă. Aceasta s-a infectat cu Covid-19 în ciuda grijei imense pe care a avut-o pentru a evita acest lucru: șters butoane lift, purtat mască, văzut cu familia din ușă, respectat tate regulile. Chiar și așa, inevitabilul s-a produs. Deși a sperat până în ultima clipă într-o minune, acest lucru nu s-a întâmplat, iar starea femeii se degrada de la o zi la alta.

Andreea a povestit ce a simțit atunci când a purtat ultima discuție cu mama sa. Deși se gândea că poate vor vorbi pentu ultima oară, mama sa cerea confirmări că se va face bine și că va scăpa. Cu o durere imensă în suflet, fiica și-a găsit puterea să-și încurajeze mama, chiar dacă era conștientă că cel mai probabil o minte.

Femeia nu-și poate reveni din șocul pe care l-a trăit în fața mamei sale care se afla pe patul de moarte. Deși i-au trecut ptin minte o grămadă de lucruri pe care simțea să i le spună, aceasta nu a putut să-i spulbere femeii ultima speranță pe patul de moarte

„Nu apuci să-ți iei la revedere”

Din păcate, starea de sănătate a mamei a evoluat rapid și a survenit decesul. Acum, Andreea suferă enorm că nu a avut timp să-și ia la revedere de la mama ei. Din acest motiv, fiica demeii decedate îi roagă pe oameni să se vaccineze pentru a nu trece prin suferința familiei ei.

Nu știi în secundele alea ce spui mai întâi. I-am spus că o iubesc, aș fi vrut să-mi cer iertare, aș fi vrut să-i mulțumesc. Dar ea m-a întrebat „O să mă fac bine, nu?”. N-am putut să-i spun „mama, s-ar putea că asta să fie adio, ai ceva să spui?”. A trebuit, ruptă în două, să aleg să o încurajez, și zic „mama, te iubesc, lupta. O să fie bine.

Cel mai crunt lucru și la care îmi doresc să se gândească mame, bunici, părinți: nu apuci să îți iei la revedere. Se petrece totul atât de repede, încât nu apuci, nu ai cum.”, a povestit Andreea, potrivit Antena3.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI