Ți se repetă același vis des? Ce înseamnă asta, de fapt, și ce spun visele despre noi

Ți se repetă același vis des? Ce înseamnă asta, de fapt, și ce spun visele despre noi
Ce spun visele despre tine. Află ce trebuie să faci dacă ți se repetă același vis

Visele repetitive le dau bătăi de cap multor oameni, mai ales pentru că ele sunt asociate, de multe ori, cu o senzație de frică sau de neputință. În cazul în care visezi mereu că nu ajungi la un examen important sau te confrunți cu un dezastru, iată că există o explicație ce o să te ajute să scapi de probleme!

Motivul pentru care visele se repetă. Ce se întâmplă cu tine, de fapt

Visele ce se repetă apar în perioade de stres sau chiar de-a lungul anilor, reprezentând aceeași temă sau o narațiune problematică. În timp ce conținutul poate să fie unul schimbat, dacă sunt interpretate, o să se descopere că temele sunt asemănătoare.

Spre exemplu, mulți oameni visează că sunt urmăriți sau că nu ajung la un examen important din viața lor. Se prea poate ca aceste lucruri să sugereze că există conflicte emoționale ce nu au fost rezolvate, așa că emoțiile încearcă să se regleze prin vise în perioadele stresante.

Sunt multe vise ce au o conotație negativă, implicând un pericol la care este expus cel ce doarme în momentul respectiv. Specialiștii consideră că aceste lucruri ne ajută să ne adaptăm în evenimentele mai dificile din viață, fiind prezente simptomele de anxietate sau depresie dacă problemele nu au fost rezolvate.

Ce probleme semnifică anumite vise

Dacă visezi o calamitate naturală, cum ar fi un tsunami, trebuie să știi că acest vis este asociat cu traumele și abuzul, sau cu sentimente precum panica, frica sau neputința. De asemenea, persoanele ce visează că sunt îmbrăcate necorespunzător în public se confruntă cu sentimente de stânjeneală.

Visele recurente redau, metaforic, un eveniment sau un conflict interior, în timp ce emoția este aceeași. În cazul în care un om nu a ajuns la un examen important din viața lui, poate să viseze că întârzie la gară sau la un alt eveniment unde îi este necesară prezența.

Acest tip de vise reprezintă o încercare de a rezolva problemele emoționale, de fapt. De asemenea, dacă sentimentele profunde se tranformă în unele ce nu mai au un impact devastator, se prea poate ca persoana respectivă să treacă printr-o îmbunătățire a stării pshihologice.

Ți se repetă un vis? Află cum poți să scapi de el

Este foarte probabil să îți dorești să scapi de visele recurente, așa că află că au fost dezvoltate anumite terapii pentru a scăpa de aceste probleme ce te macină. Încearcă să vizualizezi coșmarul în momentul în care te trezești pentru a schimba finalul și a pune totul într-o lumină pozitivă.

Mai mult, poți să exersezi luciditatea în vise. Oamenii devin connștienți de faptul că visează dacă aplică această tactică, așa că pot să influențeze conținutul și să schimbe problema ce îi macină în timpul somnului.

Bine de știut este și faptul că nu toate visele sunt dăunătoare, ba chiar ele pot să fie extrem de utile. Astfel, în timp ce dorm, oamenii pot să afle mai multe despre conflictele interioare și pot să înțeleagă cum pot rezolva unele dintre cele mai mari suferințe.