Thomas Schaefer, Ministrul de Finanțe din Germania, s-a sinucis din cauza COVID-19. Cum i-au găsit corpul

Thomas Schaefer, Ministrul de Finanțe din Germania, s-a sinucis din cauza COVID-19. Cum i-au găsit corpul

Thomas Schaefer, ministrul de Finanțe al landului german Hessa, s-a sinucis. Consecințele epidemiei de COVID-19 asupra economiei l-au copleșit.

Thomas Schaefer, Ministrul de Finanțe din Germania, s-a sinucis din cauza COVID-19

„Profund îngrijorat” de consecințele epidemiei de COVID-19 asupra economiei, ministrul de Finanțe al landului german Hessa, Thomas Schaefer(54 de ani), și-a pus capăt zilelor. El era căsătorit și avea doi copii.  Anunțul a fost făcut de șeful executivului acestui land, Volker Bouffier.

De altfel, întreaga scenă politică germană a fost zguduită de vestea morții lui Schaefer, el fiind considerat omul care urma să îl succeadă pe Volker Bouffier.

Thomas Schaefer, Ministrul de Finanțe din Germania, s-a sinucis din cauza COVID-19. Cum i-au găsit corpul
Thomas Schaefer

Corpul lui a fost găsit sâmbătă dimineață, în apropierea unei căi ferate la sud-vest de orașul Frankfurt, iar Parchetul din Wiesbaden a indicat faptul că, în acest caz, ipoteza unui suicid este privilegiată.

„Era îngrijorat, mai presus de orice, de capacitatea de a satisface așteptările publicului”

„El era profund îngrijorat, mai presus de orice de capacitatea de a satisface aşteptările imense ale publicului, în special în termeni de ajutor financiar”, a spus Bouffier, vizibil afectat de știrea morții lui Thomas Schaefer.

„Trebuie să presupun că aceste îngrijorări l-au copleşit. El nu a găsit, evident, o cale de ieşire. Şi-a pierdut speranţele şi ne-a părăsit. Suntem şocaţi şi consternaţi”, a completat liderul executivului din landul Hessa.

La aproape trei luni de când am aflat de existența unui virus ucigaș, acesta, între timp, continuă să facă ravagii pe continentul european și își face simțită prezența tot mai pregnant în SUA și Germania. Ziua de 28 martie a fost nefastă pentru nemți, căci țara la care mulți se uitau cu interes pentru că, deși are multe cazuri de infectați, înregistrează mai puține decese, a anunțat vineri 75 de noi decese. De asemenea, s-au confirmat și foarte multe cazuri noi de îmbolnăvire: 6.933 de persoane pozitive. Țara a ajuns, pe 28, la un total de 50.871 de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2 și 342 de morți, 1.581 de oameni în stare critică și 6.658 de vindecați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI